LÅN: 21-årige backen lämnar SHL för Hockeyallsvenskan

0
1058
LÅN: 21-årige backen lämnar SHL för Hockeyallsvenskan
Foto: Bildbyrån
Den 21-årige backen lämnar SHL och Växjö, han lånas ut till Modo i Hockeyallsvenskan. Lånet gäller säsongen ut, skriver båda klubbarna på sina hemsidor.

Den 21-årige backen, Linus Nässén, lämnar SHL och Växjö för spel med Modo i Hockeyallsvenskan. Han lånas ut resten av säsongen.

– Att låna ut Linus till Modo blir en bra lösning för oss där han får mycket istid och vi samtidigt har möjlighet att återkalla honom om behov uppstår längre fram, säger Henrik Evertsson sportchef i Växjö till klubbens hemsida.

Ansluter imorgon

Nässén ansluter till Modo redan imorgon fredag då laget tar emot Västerås hemma i Fjällräven Center.

– Han har verkligen bra grunder i sitt spel med ett passningsspel och en rörlighet som kommer att kunna bidra till oss i vår resa. Vi är glada för samarbetet med Växjö Lakers där lånet gäller för resterande delen av säsongen men där de dock har rätt att kalla tillbaka honom vid exempelvis skadeproblem i deras trupp, säger Fredrik Glader sportchef i Modo till klubbens hemsida.

Spelat i WHL

Linus Nässén har Norrtälje IK som moderklubb och flyttade som junior till Luleå där han fick seniordebutera i SHL som 17-åring. Han har även spelat fyra matcher för AIK i Hockeyallsvenskan och två säsonger i Medicine Hat Tigers i den kanadensiska juniorligan WHL.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.