KLART: KHL-back stänger Malmös trupp

0
576
Foto: Bildbyrån

Malmö har värvat klart och nu har skåningarna en komplett trupp. Sist in en rutinerad back som hämtas från KHL och Kina. Kontraktet är på ett år.
– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterligare och nu har vi hittat honom, säger Patrik Sylvegård.

Malmös trupp är komplett i och med att klubben värvat den 36-årige backen Tuukka Mäntylä från KHL-laget Kunlun Red Star. Veteranen ser fram mot att komma till SHL:s sydligaste lag.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där. Jag vet att det är ett riktigt bra lag med fina faciliteter och en trevlig stad. Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och jag är väldigt glad i dag, säger Tuukka Mäntylä i ett pressmeddelande.

Rutin i massor in i Malmös trupp

Det är ingen duvunge som rödhökarna från Malmö värvat. Med över 600 matcher i serie och slutspel i finska ligan, drygt 200 KHL-matcher, 200 SHL- och slutspelsmatcher samt över 100 landskamper för Finland står Mäntylä för rutin i massor.

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterligare och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö Arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer, säger Patrik Sylvegård, Malmö Redhawks sportchef i ett pressmeddelande.

När Mäntylä ska förklara sitt spelsätt får han lite problem.

– Det är alltid svårt att göra en beskrivning av sig själv. Jag är en ganska liten spelare, men jag gillar att vara fysisk och spelar större än min storlek. När jag har pucken försöker jag att vårda den och hitta bladen på mina medspelare. Framför allt hoppas jag kunna hjälpa laget, säger han.

Kontraktet är skrivet över nästa säsong.

Malmös lagbygge>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.