KLART: Filip ersätter Filip i BIK Karlskoga

Den 25 januari lämnade poängmaskinen BIK Karlskoga. Nu är det klart att Filip ersätter Filip Ahl i jakten på SHL för värmlänningarna.

Filip ersätter Filip när BIK Karlskoga rustar för slutfasen av säsongen, Cederqvist från Växjö ersätter Ahl som försvann till konkurrenten Södertälje. Kontraktet gäller säsongen ut.

– Vi får in en kraftfull forward med bra teknik. Det ska bli spännande att se Filip i BIK, säger Torsten Yngveson klubbchef i BIK Karlskoga till klubbens hemsida.

Inte tillräckligt med istid

Växjö har haft Filip Cederqvist utlånad till Almtuna under säsongen, där han spelat fem matcher. Nu släpper man forwarden till BIK Karlskoga.

– Ceder har på sistone inte haft den mängden istid som både han och vi önskar i SHL därför blir detta en ypperlig lösning. Karlskoga är en fantastisk plats att utvecklas på och slåss i toppen av Allsvenskan, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö till Växjös hemsida.

19-åringen ser fram mot det nya äventyret som startar direkt. Imorgon sätter han sig på planet till Sundsvall och debuterar i den viktiga bortamatchen mot Timrå.

– En rolig utmaning och jag ser fram emot att komma till Karlskoga. Jag har haft en del vänner som spelat i BIK och bara hört bra saker om föreningen, säger Filip Cederqvist.

Filip Cederqvist har Skara IK som moderklubb, där han seniordebuterade redan som 14-åring. Juniortiden spenderade han i Västerås innan han värvades till Växjö inför den förra säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN