Foto: Bildbyrån

Efter att ha representerat flera SHL-klubbar tog han klivet över till AHL. Nu återvänder forwarden hem och hem är det verkligen.

Han är från Skåne men flyttade till Karlstad som tonåring. På seniornivå SHL-debuterade han sedermera i Färjestad. Men efter en sejour i Göteborg och Frölunda tog han flyget över Atlanten till Nordamerika. Nu vänder Max Görtz hem, och hem är det.

Bytte organisation

Görtz draftades av Nashvilles organisation 2012 och det var även i deras farmarlag han inledde AHL-karriären. I just Milwaukee Admirals spelade han en och en halv säsong, 105 matcher och 52 poäng innan han byttes bort till Anaheims farmarlag, San Diego. I Kalifornien avslutade han den gångna säsongen bra men flyttar alltså hem till Sverige. Ny klubbadress är Malmö Redhawks vilka han representerat som ungdoms- och juniorspelare.

– Det är självklart jättekul att vi får hem Max till Malmö igen. Han är en ung kille som har många år framför sig på hög nivå och han kommer att vara en spetsspelare för oss. Han har potential att spela både i landslaget och NHL. Spelmässigt är han stor och stark samt att han har ett mycket bra skott. Han kommer att hjälpa oss mycket, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Återvänder på allvar

Det är alltså inte bara hem till Sverige som Max återvänder utan till hemtrakterna i Skåne. Något han är glad för. Under den senaste sejouren på svensk mark 92 poäng på 200 matcher för Färjestad och Frölunda i SHL och ute i Europa. Nästa anhalt blir alltså Malmö och den 24-årige, före detta juniorlandslagsmannen, ser framemot vad lagbygget växer fram till.

– Jag är glad över att vara tillbaka i klubben och det ska bli kul att spela här och sätta på sig Redhawkströjan igen. Jag ser fram emot att både jag och laget kommer fortsätta att utvecklas. Malmö Redhawks är en klubb som vill framåt och det vill jag också, säger Görtz.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer