HOCKEYETTAN: Första supporterspelaren presenterad

Supporterföreningarna samlar in pengar för att klubben ska lyfta i Hockeyettan. Nu är första supporterspelaren presenterad av Hammarby, målet är tre etablerade nyförvärv.

Hammarby har presenterat den första supporterspelaren av tre som ska lyfta klubben sportsligt. Tillsammans kraftsamlar supporterföreningarna Bajen Fans, Bamsingarna och Bara Bajare för att få in 100 000 kronor som ska täcka kostnaderna för de tre tilltänkta nyförvärven.

Gammal bekant

Först ut är en, för Hammarby, gammal bekant. Pontus Okerblad Vestin spelade redan som ung i Bajen Fans Hockey, som sedemera bytte namn till Hammarby. Nu är han tillbaka i klubben.

– Pontus Okerblad Vestin är en tuff spelare med ett stort Hammarbyhjärta. Han kommer vara nyttig för oss i vinter. Han har fyra säsonger i Div 1 bakom sig och med detta kommer rutinen och vinnarskalle som kommer vara viktig för oss, säger Robert Grääs till klubbens hemsida.

Okerblad Vestin har Stocksund som moderklubb och spelade i Haninge och Nacka innan den första sejouren i Hammarby/Bajen Fans. Efter det testade han lyckan i de amerikanska juniorligorna EHL och NAHL med Wilkes-Barre/Scranton Knights.

Fyra år i Hockeyettan

De fyra senaste säsongerna har den 25-årige forwarden spelat i Hockeyettan, två säsonger i vardera Kallinge/Ronneby och Kumla.

– Det ska bli riktigt spännande med två unga tränare med akademiska utbildningar. Som vet hur hockey ska spelas. Ute i Europa finns det många föreningar som har lyckats tack vare just att värva unga tränare, säger han om att komma tillbaka till Hammarby.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN