BEKRÄFTAT: Målvakten byter klubb – klar för konkurrenten

Han har stått i skuggan av klubbens stjärna, nu byter målvakten klubb. Han är klar för SHL-konkurrenten och kontraktet är på två säsonger.
– Det finns en otrolig historik i föreningen, säger Viktor Andrén till Brynäs hemsida.

Efter att ha stått i skuggan av Viktor Fasth de senaste säsongerna är det nu klart att målvakten, Viktor Andrén, byter klubb. Mariestadsonen lämnar Växjö, ny adress blir Gävle och Brynäs de kommande två säsongerna till att börja med.

– Det finns en otrolig historik i föreningen och jag tycker det är häftigt att Brynäs står för något bra vid sidan av isen. Jag har förstått att det arbetet betyder mycket för Gävle och närområdet och jag ser fram emot att bli en del av det, säger Viktor Andrén till Brynäs hemsida.

Hett målvaktspar

Sedan Joacim Eriksson försvann stod Brynäs med unge Samuel Ersson som ensam målvakt i truppen. Nu var kontraktet med Andrén redan skrivet, så det var inga problem för Brynäs att presentera honom idag. Detta trots värvningsstoppet, läs mer om det här.

Nu har de ett hett målvaktspar med Viktor Andrén som konkurrent till Ersson. Andrén slog igenom i finalen 2018 då han fullkomligt spikade igen målet. I finalen mot Skellefteå hade Andrén hela 99,1 i räddningsprocent.

– Han spikade igen fullständigt i det slutspelet och hade helt magiska siffror. Det känns oerhört stabilt på målvaktssidan nu när vi får in Viktor, säger Michael Sundlöv, herransvarig i Brynäs.

Målvaktstränaren ser fram mot att jobba med de båda målvakterna nästa säsong.

– Ett ruggigt bra målvaktspar med två duktiga målvakter. Båda vill etablera sig på riktigt i SHL och vara förstemålvakt. De kommer att pusha, utveckla och hjälpa varandra att ta nästa steg. Jag ser styrkor hos den ena av dem där det finns utvecklingsområden hos den andra och de kommer att komplettera och sporra varandra varje dag, säger Robin Danielsson, målvaktstränare i Brynäs.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN