AIK-SILLY: Första nyförvärvet presenterat – åtta spelare lämnar

0
1955
Foto: Bildbyrån
AIK:s säsong tog slut lite tidigare än klubben siktat på och nu startar arbetet med det nya lagbygget. Ett nyförvärv och åtta förluster presenteras i AIK-Silly. Nyförvärvet hämtas från en konkurrent i Hockeyallsvenskan.
– Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd, säger Anders Gozzi.

AIK-silly är i full gång och nu har AIK har skrivit ett tvåårskontrakt med Stockholmsfödde Jacob Dahlström. Senast spelade han i den Hockeyallsvenska konkurrenten Tingsryd. Dahlström startade hockeykarriären i Järfälla och efter sex säsonger i Södertälje hamnade han i Tingsryd via en säsong i danska Fredrikshavn. De gångna säsongen var forwarden assisterande kapten hos smålänningarna. Nu är det AIK som gäller de två kommande säsongerna.

– Säsongen med Tingsryd var tuff men för mig personligen gick det bättre och bättre ju längre säsongen led och jag visade upp ett stabilt spel och häll en jämn nivå, säger Jacob Dahlström i ett pressmeddelande.

Energispelare

Den 24-årige forwarden ses som en energispelare och Gozzi hoppas att Dahlström ska bidra positivt till offensiven i AIK nästa säsong.

– Det är en stor forward som har en väldigt bra skridskoåkning och är explosiv i sitt spelsätt. Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd, säger Gozzi.

Dahlström ser fram mot att komma hem till Stockholm och spela hockey igen.

– Jag har varit borta några år så det ska bli skönt att flytta hem igen och vara närmare familj och vänner, säger han.

Han har en liten hälsning till AIK:s fans.

– Det ska bli otroligt kul att gå på is i augusti med laget. Jag kommer – precis som alla andra i laget –  att göra allt för att uppnå alla mål med AIK.

Åtta lämnar i AIK-Silly

För att göra plats för nya spelare måste andra lämna, antingen för att spelaren söker sig vidare självmant eller för att klubben avslutar samarbetet.

AIK meddelar att åtta spelare lämnar klubben efter den gångna säsongen. Det är två backar Albin Johansson och Clay Wilson som lämnar klubben. Sex forwards lämnar också AIK, Emil Lundberg, Jens Jakobs, Jonas Almtorp, Kalle Jellvert, Marcus Fornell och Joakim Thelin, son till AIK-ikonen Mats Thelin.

Läs mer om AIK>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.