STATISTIK: Hur gick det efter att tränarna fick sparken eller slutade?

Hur gick det efter att tränarna fick sparken eller slutade i de svenska toppligorna? Hockeybladet har tagit fram siffrorna från de fyra lagen som gjort förändringar bland huvudtränarna.

Hur gick det efter att tränarna fick sparken eller slutade i SHL och Hockeyallsvenskan den  här säsongen. Fyra klubbar har bytt fem huvudtränare så här långt under säsongen.

Modo

Först ut att förändra i ledarstaben var Modo när Ville Nieminen avgick som tränare den 3 november. Pär Styf tog över som huvudtränare och fick igång poängproduktionen, men inte tillräckligt. Den 4 februari fick han sparken och ersattes av Magnus Sundquist, en tränare som fått allt annat än en bra start. Än så länge är han den tränare i Modo som tagit minst antal poäng i snitt.

Modo ligger idag tio poäng från att tvingas kvala negativt till Hockeyettan och de har tio matcher kvar att spela.

Tränare Matcher Poäng Snitt
Ville Nieminen 9 8 0,89
Pär Styf 28 33 1,18
Magnus Sundquist 6 3 0,5

Linköping

Östgötalaget Linköping var först med att sparka en tränare när klubben drog silkessnöret för Bert Robertsson den femte januari och han ersattes av assisterande tränaren Johan Åkerman och förra säsongens assisterande tränare Daniel Eriksson. Sedan dess har poängsnittet ökat något. Tabellplaceringen är fortfarande kvalplats.

Linköping ligger idag sist i SHL och har noll poäng till säker mark, endast nio minusmål skiljer dem från ingenmansland. De har en poäng och fyra minusmål upp till slutspel.

Tränare Matcher Poäng Snitt
Bert Robertsson 26 27 1,04
Johan Åkerman & Daniel Eriksson 16 20 1,25

AIK

I AIK lämnade Håkan Åhlund den 10 januari båset självmant av personliga skäl. Den 30 i samma månad beslutade klubben att bryta kontraktet och i stället satsa på Anton Blomqvist. Ett byte som visat sig vara riktigt bra för AIK, som på den senaste tiden gått som tåget. Något som gjort att Hockeybladet varnar för klubben i kvalet. Blomqvist är den tränare som har det absolut högsta poängsnittet bland samtliga nya huvudtränare.

AIK har gått som en raket genom Hockeyallsvenskan och parkerar just nu på en femteplats med endast tio poäng upp till andraplatsen. De har dock sämst målskillnad bland lagen topp sex.

Tränare Matcher Poäng Snitt
Håkan Åhlund 25 34 1,36
Anton Blomqvist 16 37 2,31

HV71

Den 16 januari ledde Nicklas Rahm sitt HV71 för sista gången, i alla fall den här säsongen. Han ersattes av Stephan Lundh som redan den 15 december var tillbaka i HV71 som assisterande tränare.  Med Lundh i båset har poängsnittet ökat något.

HV71 ligger just nu på den sista säkra platsen i SHL, endast fyra mål tillgodo på Oskarshamn på platsen bakom på kvalplats. De har också en poäng upp till slutspelsplats, gentemot Malmö på den sista slutspelsplatsen har HV71 bättre målskillnad.

Tränare Matcher Poäng Snitt
Nicklas Rahm 32 32 1
Stephan Lundh 10 14 1,4

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN