HOCKEYHISTORIA: Första internationella mötet på Balkan

I helgen som var skrevs det hockeyhistoria i norra Serbien. För första gången någonsin mötte ett serbiskt damhockeylag ett motsvarande bosnisk i ett dubbelmöte.

Hockeyn sprider sig och i helgen skrevs det ett stycke hockeyhistoria på Balkan. De forna jugoslaviska länderna är väl kanske inte kända för sitt ishockeyspelande och framförallt inte för damhockey, men under helgen som var tog man ett steg i rätt riktning för att få en ändring på det. Det serbiska Novi Sad tog emot bosniska HK Lavice där man spelade två matcher mot varandra.

Resultatet spelade ingen roll

Även om matcherna slutade 13–0 och 9–0 till serbernas fördel, var det inte det som var det viktigaste. Det viktigaste var att matcherna blev av, framförallt om man skall kolla på den komplicerade historian länderna haft, skriver IIHF på sin hemsida.

Damhockeyn som inte funnits i så många år i de här länderna, börjar sakta men säkert utvecklas och det kommer att komma fler roliga händelser framöver.

Fler landskamper

Dessa två träningsmatcher verkar ha givit ringar på vattnet. I nästa skede planeras det nu landskamper mellan länderna, där man dessutom hoppas Bulgarien skall kunna ställa upp med ett lag och kunna få ihop en turnering länderna emellan. Om det blir verklighet återstår och se, men förhoppningsvis kommer fler historiska möten spelas framöver.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN