Han är SHL:s mest utvisade spelare

0
2066
Han är SHL:s mest utvisade spelare
Foto: Bildbyrån/montage
Här om dagen berättade vi på Hockeybladet om vem som var Hockeyettans mest utvisade spelare. Nu har turen kommit till SHL. Vem som är SHL:s mest utvisade spelare kommer inte direkt som en chock. 

Här är möjligen den minst glamorösa listan att leda, det finns ju betydligt roligare än denna. Men tyvärr är det så att någon måste ligga i toppen av SHL:s mest utvisade spelare. Det kommer nog inte med någon  större chock för de flesta med någorlunda intresse för svensk hockey när vi berättar att det är Brendan Shinnimin som leder ligan SHL:s mest utvisade spelare. Det är nämligen så att Shinnimin både toppar antal utvisningar och antal minuter utvisade. En dubbel-seger kan man säga.

Faktum är att Växjö har fem spelare i topp 25 och tre av dessa topp fyra i utvisningsligan. Sammanlagt har dessa gossar suttit utvisade 280 minuter denna säsong, vilket motsvarar lite drygt fyra och en halv match totalt.

Bara ett matchstraff 

Eller vadå bara och bara. Shinnimin har varit utvisad 75 minuter denna säsong och av dessa är endast 25 minuter ett matchstraff. Hela 20 tvåminutare har forwarden dragit på sig på sina 34 matcher denna säsong. Sex av dessa har resulterat i mål för motståndarna. Detta är inte första säsongen kanadensaren drar på sig flertalet utvisningar. Förra säsongen noterades 29-åringen för 86 minuter och säsongen innan det 92.

Nu är Shinnimin inte bara en buse utan även en mycket bra hockeyspelare. På sina tre säsonger i SHL har kanadensaren mäktat med 84 poäng på 126 matcher.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.