Han är Hockeyettans mest utvisade spelare

Statistik i all ära. Speciellt när det handlar om de höga ligorna i SHL och Hockeyallsvenskan. Däremot kanske inte alla har koll på hur det ligger till i de lägre serierna. Har ni till exempel koll på vem som är Hockeyettans mest utvisade spelare?

Hockeybladet har gjort många listor. Vissa positiva och en del de flesta spelarna helst skulle vilja glömma. I stort sett varenda spelare i samtliga serier har alltid en mål om att spela på en högre nivå. Hockeyettan är inget undantag. I denna serie slåss spelarna dagligen om att antingen själva, eller tillsammans med sitt lag nå en högre nivå. Ibland går det dock fel och spelarna kanske vill för mycket, då hamnar man på en mindre gedigen lista. Till exempel Hockeyettans mest utvisade spelare.

Visst är det kul med statistik. Hur man än vrider och vänder på det är det alltid statistiken folk faller emot när det ska värvas eller dumpas spelare. Vem är bäst på att passa, vem gör flest mål och så vidare. Den vanligaste är nog hur pass bra man är vid tekningar eller vad man har för plus/minus. En statistik man inte vill vinna eller ens leda är mest PIM, alltså minuter i utvisningsbåset.

Nästan 100 minuter 

Vinnare till detta mindre glamorösa pris heter Pontus Okerblad Westin. Under denna säsong i Kumla HC har Okerblad Westin mäktat med hela 99 utvisningsminuter varav tre matchstraff. Tio tvåminutersutvisningar blev det i grundserien och i fortsättningsserien har han fått tre. Dock ska påtalas att Okerblad Westin är en riktigt bra poängspelare med 67 poäng på 157 matcher i Hockeyettan. Detta trots sin unga ålder på endast 24 år.

Pontus Okerblad Westins moderklubb är SDE för att senare i ungdomen spela för Haninge Anchors. Under juniortiden blev det Nacka HK innan han värvades av Bajen Fans IF som sedermera blev Hammarby Hockey. Vid 18 års ålder provade Okerblad Westin vingarna utomlands i två år innan han gick tillbaka till Nacka HK. De senaste åren har han spelat i Kallinge/Ronneby innan han förra säsongen gick till Kumla HC.

Läs mer om Hockeyettan här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN