EFTER ÖVERFALLET: Domaren pratar ut

Det var den 14 december som han överfölls av en spelare på planen, nu pratar domaren ut om händelsen hos Hockeybladet.
– Jag tycker synd om Alexander, säger domaren till Hockeybladet.

Nu pratar domaren ”Per”, som egentligen heter något annat, ut om överfallet som skedde den 14 december 2019. Ett överfall som ledde till att disciplinkommittén för region öst dömde ut det strängaste straffet som kan ges, förutom dopningsbrott. Alexander Rindå straffades med avstängning i all idrott som innefattas av Riksidrottsförbundet, RF, i två år.

Hockeybladet har pratat med domaren i matchen, han vill gärna vara anonym och det låter vi honom vara. ”Per” berättar om matchen och om händelsen som blivit hett omdebatterat på sociala medier under förra veckan. Han har läst Hockeybladets reportage där spelaren ger sin version av det som hände.

– Jag har ungefär samma uppfattning som Alexander, det flöt på riktigt bra. Fram till händelsen var det en riktigt bra match, sedan gick luften ur lite grann, säger ”Per” till Hockeybladet och fortsätter:

– Det började bra även för Alexander, han hängde till och med en kasse i matchen.

Brinner till

”Per” berättar vidare att han dömt Flemingsberg vid ett flertal tillfällen och det har inte varit några problem alls. Nu känner han att det bara är tragiskt att det blivit så här. Det inträffade är såklart tråkigt och gynnar inte någon inblandad.

– Just nu är det mest synd om Alexander. Han är en talangfull spelare som har ambitioner, men som hamnat i en knepig situation.

Berätta om situationen.
– Jag har en avvaktande utvisning på Alexander, sedan märker jag att det brinner till. Han säger något till mig och jag blåser av. Då vänder han om mot mig. Det enda jag tänker och jag säger det också när jag sitter ner är ”varför”.

”Per” berättar också att lagkaptenen i Flemingsberg var fram till honom och frågade om spelaren fick komma och be om ursäkt. Något som han sa nej till.

– Där och då kändes det fel att träffa honom. Normalt brukar man kunna komma in i domarrummet och prata. Men här kände jag och mina kollegor att det kändes fel.

Har förlåtit

”Per” fortsätter sin berättelse och säger också att han redan i bilen hem hade förlåtit spelaren. Finns det en chans att han vill träffa spelaren och ta emot en ursäkt från honom personligen?

– Ja, om den verkligen är uppriktig skulle jag inte ha några problem med det.

”Per” vill inte gå in på straffets längd eller något annat. Han har lämnat den händelsen bakom sig och fortsätter att döma hockey, även om det var lite speciellt de första matcherna efter överfallet.

– Det är klart att jag hajade till lite när det visades känslor de första matcherna. Nu är allt normalt igen.

Enligt domaren finns det bara en förlorare efter den matchen den 14 december.

– Den enda förloraren i det här är Alexander, givetvis med tanke på att hans agerande har publicerats i riksmedia, avslutar ”Per”.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN