Trodde de hade vunnit matchen – tvingades tillbaka på grund av domarmiss

Under kvällens kval till HockeyEttan skedde en märklig händelse. Mjölby blev av med segern mot Värnamo efter att domaren tagit fel på hur lång matchen skulle vara.
– Jag är helt stum. En domare i kvalserien till ettan borde ha koll på reglerna, säger Mjölbys Marcus Schelin till Aftonbladet.

Under kvällen utspelade sig mycket konstiga scener i Värnamo. Under en kvalmatch till HockeyEttan stod det 4-4 mellan hemmalaget Värnamo och gästande Mjölby. Domaren sa att tio minuters förlängning väntade, vilket lagen invände emot, de brukade ju bara spela fem. Men domaren gav sig inte och förlängningen kunde starta. Efter nio minuter in i förlängningen kunde gästernas Marcus Schelin avgöra matchen, trodde han. Stort jubel i Mjölby efter att de hakat på i tabelltoppen och precis som i vanlig ordning varvade man ner, duschade, åt kvällsmat och begav sig mot spelarbussen.

Fick återvända till hallen

Medan Aplahallen tömdes på folkmassan insåg domaren att han hade gjort fel. Enligt regelboken skulle förlängningen varit slut efter fem minuter, så målet hade kommit efter ordinarie tid och var ogiltigt. Resultatet skulle vara 4-4 och straffar skulle vänta. Lagen blev tvungna till att klä på sig munderingen, ut på isen och lägga straffarna. Väl tillbaka på planen brände Mjölby sina tre straffar och förlorade bonuspoängen som stod på spel.
– Det är sjukt konstigt. Man vet inte vad man ska göra eller säga. Jag är helt stum, säger Marcus Schelin till Aftonbladet.se

Laget ska överklaga

Mjölby är såklart inte nöjda med hur man blivit behandlade och ska överklaga matchen.
– Vi kommer att överklaga. Vi får se vad det utmynnar i, men det gäller att få till omspel alternativt att se till att målet ska gillas, säger tränaren Erik Vikström.