Stark vändning i tredje gav Björklöven seger

Björklöven vann kvällens match mot Leksand med 6-3. Björklöven såg länge ut att förlora matchen, men fick till en riktigt vändning i tredje perioden.

Matchen inleddes med hög fart och farliga målchanser från båda håll. Leksands Mattias Ritola fick redan i matchens första minut en dubbelchans, men Adam Werner räddade båda skotten. I matchens andra minut fick Björklöven och Leksand varsin spelare utvisad för roughing. Det ledde till en mer fartfylld och kontringsrik hockey. Kim Karlsson var nära att spräcka nollan med ett handledsskott som gick tätt utanför Leksands målvakt Tex Williamsson bortre kryss. Efter lagen spelat fyra mot fyra tog hemmalaget över spelet mer och mer. Björklövens David Lindquist ställde till det för Leksands försvar med en styrning framför mål. Williamsson behöll dock lugnet och tog styrningen med sin plockhandske. Minuten senare fick Björklöven ännu en farlig målchans. Simon Backman träffade ribban, men ingen Björklövenspelare lyckades hugga på returen. Björklöven fortsatte att rada upp målchanser, men hade inte den sista skärpan framför mål. Axel Ottosson fick Björklövens bästa chans i perioden då han var fri framför mål, men lyckades inte få in pucken bakom Williamsson. Trots hög press av Björklöven i den första perioden var det Leksand som gick in i periodpaus med en 1–0-ledning. Johan Porsberger spräckte nollan i matchen då han omarkerad i slottet satte ett direktskott vid Werners vänstra stolpe. Porsberger assisterades av Oskar Lang.

Leksand utökade med två snabba mål

Efter att Björklöven pressat tillbaka Leksand i den andra periodens inledning fick de till sist in en kvittering. Fredric Andersson gjorde 1-1 efter ett handledsskott på Williamssons klubbsida. Hemmafansen fick dock inte jubla allt för länge över det målet. Efter att Björklövens Simon Åkerström tappat pucken bakom mål kunde Fredrik Forsberg ta pucken och göra 2-1 för gästerna. Kort efter 2-1 kom även 3-1 för Leksand. Martin Grönberg satte ett handledsskott högt bakom Werner efter att han bröt ett uppspel från Björklöven.

Björklöven vände på steken i tredje

I den tredje perioden fick vi se en riktig vändning vändning från Björklövens sida. David Lindquist reducerade till 3-2 på en retur från Jacob Andersson. Kvitteringen kom inte långt efter. Alex Hutchings gjorde 3-3 i powerplay efter att Leksands Mattias Ritola blivit utvisad för highsticking. Björklöven fortsatte sedan att ta vara på chanserna och tog till sist ledningen med 4-3 i mitten av perioden.Simon Åkerström gjorde Björklövens ledningsmål efter att hemmalaget fick en kontring mot Leksand. I slutet av perioden utökade Björklöven sin ledning då Fredric Andersson gjorde sitt andra mål i matchen. Alex Hutchings gjorde även han sitt andra mål i matchen, då han i gjorde 6-3 i tom bur. Björklöven vann till sist matchen med 6-3.

”Efter två perioder kändes det orättvist” 

Björklövens lagkapten och tvåmålsskytt Fredric Andersson var nöjd med resultatet efter matchen. han tycker även att det var kul att de kunde vända matchen när publikstödet var så stort.

– Det kändes mycket bra. Jag tycker om vi summerar efter två perioder kändes det orättvist, även fast hockey inte behöver vara rättvis. Vi gör tre misstag och dem får göra tre mål. Men sen efter 60 minuter är man ju superglad. Att man får till den vändningen när det är så mycket folk här, säger Fredrik Andersson.

Hur var snacket inför tredje perioden?

– Det var mer liv där inne. Det var inte så mycket snack utan mer att man skrek och peppade på varandra. Det kändes som att det här var vår match och det ä inte rättvist. Så vi sa att vi sa att det kommer och vi trummar. Vi hade bättre speed och större vilja att vinna matchen, berättar Fredric Andersson.

Nästa match för Björklöven är på onsdag hemma mot Södertälje, vilket är ett av Anderssons gamla lag.
– Det kommer bli skitkul, det är mitt gamla lag. Det ska bli kul att Södertälje kommer hit. Två klassiska lag som möts, säger Fredric Andersson.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN