Spela riktig fantasy hockey för SHL – vinn säsongsbiljett till säsongen 2017/18

Från och med 5 januari och ända fram till slutspelet i SHL har du chansen att vinna en säsongsbiljett för säsongen 2017/18 i Sveriges mest kompletta hockey managerspel, Head Coach SHL. Vi har fått en pratstund med en av grundarna till Head Coach SHL om fördelarna och vad som gör det till ett unikt managerspel för SHL.

Daniel förklarar att Head Coach SHL är till skillnad mot övriga managerspel för SHL inte baserat på att man skall ta ut sin ”femma” utifrån en budget du har. Istället är hela spelet baserat på ligor där alla spelare i SHL finns tillgängligt för enbart ett lag i respektive liga. Varje coach sätter ihop ett lag bestående av en målvakt, sex backar och nio forwards i en draft som sker antingen online genom dina individuellt uppsatta draftlistor eller i verkliga livet för de som vill det. Draftlistorna är som önskelistor över vilka målvakter, backar och forwards man vill ha i sitt lag. På ett utsatt datum genomför sedan systemet en ”autodraft” och tilldelar alla lagen i ligan spelare efter varje lags draftlistor. Två lag i samma liga kan därför aldrig ha en och samma spelare.

I och med att spelet är uppbyggt kring ligor kan man internt i ligan spela mot varandra, vilket är en av de absolut största och roligaste skillnaderna mot klassiska managerspel för SHL. I Head Coach SHL finns i dagsläget fyra olika spellägen för en liga – varje spelläge räknar poängen på olika sätt. I det klassiska spelläget ”Seriespel” får varje coach poäng baserat på hur lagets spelare presterar i SHL i en mängd olika kategorier (skott på mål, gjorda mål, gjorda assist, tacklingar osv.). Dessa poäng summeras ihop och tilldelas respektive lag.

-Seriespel är det traditionella spelsättet för managerspel i Sverige och det spelläge de flesta nya spelare väljer då det är det man känner igen sig i, säger Daniel.

Testa olika matchvarianter

Han tycker att man bör testa att spela någon av de tre matchspel-varianterna. Där framkommer de stora skillnaderna mot övriga managerspelen som finns för SHL. Matchspel, eller Head-to-Head som det kallas i Head Coach SHL, möter man för varje SHL-omgång ett annat lag i sin liga i en head-to-head-match. Beroende på vilken typ av spelläge ligan har så får man olika poäng baserat på vilket lag i matchen som vinner flest poängkategorier – poängkategorierna är bland annat antal gjorda mål av alla spelare i laget, i SHL-omgången, antal assist, antal insläppta mål etc. I den vanligaste varianten av matchspel får laget med flest vunna kategorier tre poäng och förloraren noll. Skulle det bli lika så delar de två lagen på poängen och får en poäng vardera. Den positiva bieffekten i spelsättet är att det ger en jämnare liga och kräver mycket mer taktik från dig som coach.

Med start 5 januari och under de sista 18 fulla omgångarna kommer alla coacher i Head Coach SHL att tävla om en säsongsbiljett för säsongen 2017/18. Den coach som får ihop flest seriepoäng med sitt lag under dessa omgångar kommer att vinna en säsongsbiljett. (Seriepoäng räknas ut även för lag som inte spelar speltypen seriespel – så alla lag i Head Coach SHL deltar i tävlingen).

Nyligen ingick Hockeybladet.nu och Head Coach SHL ett samarbete och man kommer att se aktuell ställning för säsongsbiljett-tävlingen på Hockeybladet.nu och deras förstasida från och med 6 januari.

Registrera ditt lag gratis på här>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN