Panterns sista suck? Lämnat in konkursansökan

Var degraderingen från Hockeyallsvenskan IK Panterns sista suck? Nu har ordföranden klubben, Peter Nilsson, lämnat in en konkursansökan.
”Situationen har tyvärr blivit så illa att det inte går att fortsätta längre.”, skriver han i ett pressmeddelande.

Konkursansökan är inlämnad, är det Panterns sista suck som ishockeyförening?

Det var i förrförra veckan som klubben degraderades efter att inte fått någon elitlicens av det Svenska Ishockeyförbundet. Det fanns inga pengar och trots stora försök att få liv i klubben igen gav man till slut upp på fredagen.

Skriver till medlemmarna

I ett meddelande till klubbens medlemmar skriver ordföranden Peter Nilsson följande:

”Idag har jag varit tvungen att lämna in en konkursansökan för IK Pantern. Situationen har tyvärr blivit så illa att det inte går att fortsätta längre.

Vår likviditet har varit tuff under hela säsongen eftersom vi startade med ett stort minus och med svåra förutsättningar. Vi har haft en löpande dialog om situationen hela säsongen med vår största finansiär, Hugo Stenbeck, som också gett signaler på att vi ska kunna lösa det. Men som samtidigt tydligt sagt att det behövs fler som bidrar om det ska fortsätta, han vill inte vara ensam. När inga andra vill vara med och driva föreningen ekonomiskt och när sponsorer ”avvaktar” så slutar det till sist på detta sätt. Vi är i en återvändsgränd och i ett moment 22. I onsdags sprack det sista försöket till en räddning för överlevnad och med de räkenskaper vi har så går det inte att driva det vidare.

Det här var absolut det sista jag ville skulle hända och för er som inte vet så vill jag säga att jag har gjort allt som står i min makt för att försöka hitta en lösning för IK Pantern, även Hugo har varit i Malmö vid flera tillfälle i möten och samtal. Han har också sagt att han kan betala in hälften av behovet om någon annan också ställer upp. När det sista försöket i onsdags sprack insåg både jag och Hugo att detta inte kommer gå att rädda, tyvärr får vi lida för gamla synder i föreningen, både ekonomiska och relationsmässiga. Historien sänker IK Pantern idag.

Läs hela meddelandet här.

Klubben ska ha möte med de anställda på måndag den 10 juni klockan 13.00.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN