NYA DIREKTIV: Passiva vid slagsmål

På grund av coronapandemin har det kommit nya direktiv på rinken. Bland annat ska domarna vara mer passiva vid slagsmål. – Det stämmer säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink. 

Inför den kommande hockeysäsongen kommer det nya direktiv med kopplingar till den rådande pandemin. Till exempel ska domarna inte bryta slagsmål som tidigare utan vara mer avvaktande.

– Linjemännen kommer dock kliva in och lyfta bort om det är ett nödvärnsläge, berättar SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink enligt Cmore.se 

Detta kan man förmoda har självklart med att göra för att förhindra smittspridningen av viruset under den kommande säsongen. Även fler åtgärder är tillsatta.

Förutom användandet av pappershanddukar, engångsmuggar och så vidare har även det kommit både rekommendationer och regler inför den kommande säsongen. Detta gäller inte bara SHL utan spelet i stort.

Ingen onödig kontakt 

NYA DIREKTIV: Passiva vid slagsmål
Foto: Henric Wauge

En rekommendation till lagen är att man inte ska samlas vid målvakten innan nedsläpp som så sker inför varje match. Utan hålla mer distans. Hur vida detta kommer följas återstår att se.

Regler dock är att spelarna inte ska hälsa på varandra samt domare innan match. Inte ens med en så kallad ”hockeyhälsning” utan ingen kontakt alls. Samma sak gäller även efter matchen. När matchen är slut ska spelarna samlas på respektive blålinje och tacka för en god match genom att lyfta klubban i luften.

Dessa regler och rekommendationer gäller tills vidare.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN