LEBISCH: Så slutar SHL 2017/2018

Med SHL-start på lördag fortsätter Hockeybladet med att leverera tabelltips på löpande band. Såhär tror skribenten Oscar Lebisch att tabellen ser ut efter 52 omgångar:

14. Mora IK

Nykomlingarna gjorde en imponerande resa till SHL när man vann HockeyAllsvenskans grundserie, slog BIK Karlskoga i bäst av fem och ärkerivalerna Leksand i bäst av sju förra säsongen. I SHL kommer de dock få det desto tuffare och allt annat än en bottenplacering vore imponerande för dalmasarna.

13. Karlskrona HK

Mängder av SHL-rutin i laget och spelare som varit med länge. Tappen av Alexander Bergström, Niklas Arell och Johan Holmqvist kommer dock bli alldeles för kännbara. Jag ser inget annat än en kvalplats i spåkulan för KHK.

12. Örebro HK

Svårplacerade! Tvillingarna Spink kan mycket väl överraska och målvakten Kilpeläinen är en tung värvning. Jocke Andersson är redo för spel efter förra säsongens skadeproblem och kommer vara viktig för laget ihop med Tom Wandell och kulturbärare som Wiklander och Weinstock.

11. Luleå HF

Efter senaste säsongernas guldmålade väggar och misslyckade storsatsningar går Luleå in i säsongen som underdogs. De har inte samma press på sig som tidigare, vilket kan ge dem möjlighet att överraska. Mycket behöver dock stämma för att norrbottningarna ska få spela fler än 52 matcher, är min känsla. Nyförvärven Olausson, Cehlin och Hishon kommer behöva prestera på hög nivå för att ta Luleå till slutspel.

10. Rögle BK

Kommer definitivt slippa kvala i år och kan även vara med och slåss om en plats i åttondelsfinalerna. Offensiven ser sylvass ut med spelare som Bryan Lerg, Daniel Widing, Edwin Hedberg, Ted Brithén och, inte minst, Juhamatti Aaaltonen. Bland frågetecknen lyser målvaktssidan starkt.

9. HV71

De regerande mästarna riskerar att bli årets flopp. Ledande spelare som Önerud, Abbott, Christensen, Brithén, Borgman och Arlbrandt är borta och inte ens i närheten av ersatta. Jag tror på en riktigt tuff säsong i Jönköping.

8. Skellefteå AIK

Svårplacerade, men jag tror storhetstiden sett sitt slut. Stöttepelare som Joakim Lindström, Oscar Möller och Bud Holloway håller fortfarande hög klass, men min känsla är att de är lite mätta. Tappet av kaptenen Jimmie Ericsson blir också kännbart.

7. Färjestad BK

Det svåraste laget att placera. Många osäkra kort, men samtidigt en väldigt spännande trupp. Sist Dick Axelsson var i Färjestad var han en av seriens bästa spelare. Nyckeln för framgång blir att förstakedjan fortsätter leverera och att Axelsson når en hög standard. Kan nyförvärv som Michael Lindqvist och Jesse Virtanen hitta rätt blir värmlänningarna en joker i slutspelet.

6. Djurgårdens IF

En smärre storsatsning från Djurgårdens håll kommer ge stockholmarna sin roligaste säsong sedan 2010. Många spelare med stockholmsanknytning ger klubben en riktig huvudstadsaura. En spännande värvning i René Bourque också, som mycket väl kan bli succé. Har, likt Färjestad, potential att överraska.

5. Brynäs IF

Fjolårsfinalisterna har ett väldigt spännande lag och många spelare kvar från förra säsongen. Oskar Lindblom är visserligen borta, men spelare som Aaron Palushaj, Louie Caporusso och Mikael Johansson har spetsat till laget rejält. Slutar femma i serien, men blir återigen farliga i slutspelet.

4. Malmö Redhawks

En Oscar Alsenfeldt i toppform är seriens kanske bästa målvakt. Lagets andramålvakt, Cristopher Nihlstorp, är inte mycket sämre. Anfallet ser också vasst ut med spelare som Andy Miele, Max Görtz och Rhett Rakhshani. Den svagaste lagdelen är backsidan, som också är stark.

3. Linköping HC

Ska LHC någonsin ta guld så är det i år. Med Jonas ”Monstret” Gustavsson i mål, vassa backar som Chad Billins och Kristian Näkyvä, samt en bred och stark forwardssida blir ”Cluben” ett lag att räkna med. Då är det dock av högsta vikt att ”Monstret” håller sig skadefri.

2. Frölunda HC

Den kanske bredaste spetsen i ligan, om det är en begriplig beskrivning. Kommer inte behöva förlita sig på enstaka spelare för att nå framgång. Tappen av Tömmernes och Sundström är tunga, men Frölunda har fyllt på med kvalitet.

1. Växjö Lakers

Spelare för spelare så vet jag inte om jag tycker Växjö är bättre än exempelvis Frölunda och Linköping, men med OS-aktuella målvakten Viktor Fasth i målet och smarte Sam Hallam i båset drar de ändå det längsta strået i jakten på förstaplatsen. Imponerande spets i anfallet med flera matchvinnartyper och massvis av både talang och rutin i laget är de favoriter!

Läs också:
Så tippar Tomas Hedlund säsongen 2017/2018>>>
Så tippar Robin Lennartsson säsongen 2017/2018>>>
Så tippar Erik Hansson säsongen 2017/2018>>>
Så tippar Lucas Henriksson säsongen 2017/2018>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN