KVALET: ”Vi går för två raka”

HC Dalen har gjort en kanonsäsong och ikväll går båten mot Visby där den första av tre playoff-matcher spelas mot Visby Roma imorgon. Hockeybladet fick en pratstund med Dalens assisterande lagkapten Anton ”Navet” Johansson om förväntningarna inför matchserien mot Visby och målet är tydligt -Vi går för två raka, säger Anton Johansson till Hockeybladet. 

HC Dalen var rankat som det sista av lagen som får hemmafördel i play off 1, man fick då inte välja motstånd utan man fick det lag som blev över, i detta fall Visby Roma. Ikväll går båten mot Gotland och Hockeybladet fick en pratstund med Dalens assisterande lagkapten Anton Johansson innan avfärd.

-Sjukt kul att få spela mot Visby. Vi var som sagt där i fredags och vann med 4-2. Så hela laget åker dit med en go känsla i kroppen. Det kommer bli tufft men vi vet att vi har slagit dom på ön och där är dom starka. Så vi har en positiv känsla i laget och är förväntansfulla.

Men samtidig så är det ett hårt slag för HC Dalen som klubb. Resan till Gotland med boende två nätter kommer kosta runt 60.000 kronor, en tung ekonomisk smäll för klubben. Något som Anton hoppas att personer runt omkring laget på sikt kan hjälpa till att stärka upp.

-Det är inte det optimala för ekonomin, men samtidigt så hade vi inte så mycket val, utan vi fick det som blev över och då föll lotten på Visby. Men samtidigt så tror jag att det kommer att ordna upp sig ändå. Vi har många duktiga och fina ideella personer runt omkring klubben, men hjärtat på rätt ställe som hjälper till att sponsra och allt möjligt.

Vi är ett jobbigt lag att möta

Imorgon spelas den första av eventuellt tre playoff-matcher mot Visby och Anton Johansson berättar om hur laget förberett sig inför kommande uppgift.

-Vi ska spela vårat spel som vi gjort hela säsongen. Det är framförallt att vi ska vara jobbiga att möta. Vi är inget finlirarlag utan vi krigar och kämpar för och med varandra. Jag tror inte det finns något lag i serien som inte tycker det är jobbigt att möta oss och det ska vi dra nytta av.

Efter det så väntar ett eventuellt dubbelmöte i Norrahammar och spelet kommer skilja sig en del.

-Visby kommer garanterat gå ut hårt i början, det är deras hemmaplan och där är dom starka. Det gäller att vänta u dom och få ner deras energi. Sen vänder det på lördag där vi är laget som kommer pressa på hårt i början. Det är lite omvänd psykologi, det gäller bara att man är väl förberedd.

Stark stomme i laget

HC Dalens framgång denna säsong är kombinationen av en stark stomme i laget tillsammans med er väldigt erfaren tränare i Per Gustafsson.

-Vi har haft en stomme i laget med många från Jönköping som vet vad det handlar om och har varit med i klubben länge. Sen har det fyllts på med spelare från Jönköping. Samtidigt har det fyllts på med bra nyförvärv och personer runt omkring klubben. Så vi har en otroligt bra sammanhållning i laget, det genomsyrar hela föreningen, där alla strävar åt samma håll.

Vad betyder Per Gustafsson för laget?

-Otroligt mycket han har ju en otroligt rutin både från SHL på och utanför isen samtidigt med över hundra matcher i NHL. Han sprider ett otroligt lugn och vet vad han talar om.

Hoppas på mycket folk

På lördag spelas den andra matchen i playoffserien mot Visby Roma. En serie där HC Dalen enligt experterna är nederlagstippade. Det är ingenting som stör HC Dalens assisterande lagkapten alls.

-Alla experter ser oss som nederlagstippade men det är inget vi tänker på. Vi slår som underdogs. Vi har vunnit mot alla lag i serien så alla är välkomna till Norrahammar för att möta Dalen. Ikväll går båten mot Gotland och sen väntar ett eventuellt dubbelmöte i Norrahammar. Där Anton hoppas på mycket publik. Något som trots den fina säsongen varit ett problem för klubben.

-Jag hoppas på mycket folk och ett bra tryck, det tycker jag att vi är värda, avslutar Anton Johansson.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN