KVALET: Visby/Roma kvitterade matchserien

Det blir en tredje och avgörande match mellan HC Dalen och Visby/Roma. Detta efter att gotlänningarna kvitterade matchserien till 1-1. Men det skulle till en förlängning för att skilja de båda lagen åt. Nu väntar den avgörande matchen till PlayOff 2 redan imorgon. –Vi var inte tillräckligt heta framåt och kom inte upp i rätt nivå säger Dalens Tom Jankovic till Hockeybladet.

I den andra matchen lagen emellan så var det HC Dalen som inledde målskyttet i förstaperioden genom Christian Kristiansen ca fem minuter in i matchen assisterad av Gustav Carlsson. Visby vann dock skottstatistiken med 13-9. Jämt var det även mellan de båda lagens utvisningsminuter som slutade på sex minuter för vardera lagen.

Hårt jobbande Visby i andraperioden

Dalen inledde period två i numerärt underläge och lagets målvakt David Elmgren stod för ett par svettiga räddningar. Visby fortsatte skapa chanser mot Elmgren som vid ett par tillfällen räddades av stolparna. Till slut fick Visby utdelning då Emil Fahlander 4.50 in i matchen kvitterade till 1-1 assisterad av Erik Brissle och Markus Kinisjärvi. Visby var det klart bättre laget i period två. Dalen hade svårt att komma in i ett offensivt bra spelande Visbys försvarszon och fick koncentrera sig på det egna försvarsspelet större delen av perioden. Mycket rättvist kom sedan ledningsmålet för Visby genom Adam Rachidi assisterad av Mikael Adamsson efter lite mer än hälften av andraperioden. Skotten slutade 18-10 till Visby.

-Perioden var rätt hafsig med många utvisningar åt båda lagen, det blir ingen rytm i matchen för våran del alls säger Tom Jankovic.

Dalen kvitterade i slutskedet

Dalen öppnade den tredjeperioden i numerärt överläge utan resultat. Det märktes att man hade pratat ihop sig i omklädningsrummet. Det var ett hårt jobbande Dalen som öppnade starkast i tredjeperioden. Visby drog efter sex minuter på sig en utvisning där man försvarade sig bra och lät inte Dalen komma till några vassa avslut. Det var framförallt spelet i powerplay som inte stämde för HC Dalen. Samtidigt som Visby försvarade sig väldigt bra så lyckades Dalen i praktiken inte skapa några vassa chanser alls. Utan det var i spel fem mot fem som Dalen kvitterade till 2-2 genom Julius Selle Larsson assisterad av Timmie Persson och Viktor Näslund, med dryga fem minuter kvar att spela av tredjeperioden. Precis i slutskedet hade Dalen ett  jätteläge att avgöra men Visbys målvakt räddade. Matchen gick till förlängning och skottstatistiken i tredjeperioden blev 10-7 till Dalen.

Visby avgjorde i förlängningen

Förlängningen började i högt tempo från båda lagen. Det var två lag som la det mesta på det offensiva för att försöka få ett tidigt avgörande. Dalen fick ett tidigt powerplay men utan resultat. Strax därefter var det Visbys tur att spela med en man mer då Erik Glimberg i Dalen åkte ut två minuter för Hooking, inte heller det resulterade i något mål. Efter ca 14 minuter in i förlängningen avgjorde Visbys Einar Engström genom att göra 2-3 i numerärt överläge. Därmed tvingas matchserien till en avgörande tredje match redan imorgon.

-Vi hittar inte den nivån vi haft dom fem senaste matcherna. Nu blir det kniven mot strupen imorgon. Och vi ska förvandla allt negativt till tändvätska för att komma ut starkare imorgon och gasa till 100 procent, avslutar Jankovic.