JVM: Chockresultatet avslutar tredje dagen

Dagens JVM är slut och du har väl inte missat eftermiddagens möten? Vi sammanställer matcherna samt resultaten och presenterar det fullkomliga chockresultatet som avslutar den tredje dagen, men också ändrar förutsättningarna i Junior VM.

En lång dag i Hockeyvärlden är över. I julstöket kan du kanske ha missat dagens matcher i JVM?  Ingen fara! Vi sammanställer resultaten, berättar om tredje dagens chockresultat och kollar till läget med den skadade superstjärnan.

Schweiz – Sverige

Ett revanschsuget Sverige ställdes idag mot Schweiz för första gången sedan uttåget i kvartsfinal i fjol. Juniorkronorna spelade mer eller mindre felfritt de två första perioderna och det var klasskillnad mellan lagen. I Sverige stod SHL-spelarna Lucas Raymond, Samuel Fagemo, Nils Höglander och Victor Söderström för de största prestationerna och hyllades stort efter matchen. Inte nog med det, Fagemo och Höglander ligger nu på en delad fjärdeplats i JVM:s poängliga.

Genom matchen

Första perioden: 0 – 1 Samuel Fagemo (Söderström), 0 – 2 Samuel Fagemo (Höglander

Andra perioden: 0 – 3 Nils Höglander (Lundkvist, Sandin) 0 – 4 Karl Henriksson (Raymond, Ginning), 0 – 5 Lucas Raymond (Berggren, Holtz) 1 – 5 Gilian Kohler (Nussbaumer, Moser)

Tredje perioden: 2 – 5 Nico Gross (Kohler, Verboon)

Vill du läsa mer om matchen mellan Sverige och Schweiz? Vi analyserar mötet djupgående här!

Finland – Slovakien

Hela sju olika skyttar gjorde denna lördagkväll till en enkel melodi för det finska laget. Det går inte att påstå att Slovakien någon gång i matchen var ens nära att komma ikapp det stora avståndet som de finska spelarna byggde upp och redan efter två spelade perioder var matchen direkt avgjord då Finland ledde med 7 – 1. Här visar Finland vilken bredd de har i laget, att de är taggade efter övertidsförlusten mot Sverige samt att bröderna Raty är två spelare att se upp för. Slovakien har inte ställt upp med ett lag som en jämförbart med de lag som spelat under tidigare turneringar och ser därför ut att bli riktiga slagpåsar i årets JVM.

Genom matchen:

Första perioden: 1 – 0 Patrik Pustola (Oden, Tanus), 2 – 0 Aku Raty (Aatu Raty, Ranta)

Andra perioden: 3 – 0 Jonas Oden (Puistola, Tanus) 4 – 0 Aatu Raty (Maccelli, Killinen) 5 – 0 Mikko Kokkonen, 6 – 0 Eemil Erholtz (Thomson, Nousiainen) , 6 – 1 Robert Dzugan (Tkach, Mudrak), 7 – 1 Aku Raty (Maccelli, Heinola)

Tredje perioden: 8 – 1 Ville Petman (Hatakka)

Tjeckien – Tyskland

Turneringens första chockvinst. Tyskland besegrar värdarna Tjeckien med 3 – 4. Nykomlingarna öppnade starkt och ledde med 3 – 1 efter andra perioden. Svenskbekantingen Domink Bokk stod för två mål och blev framspelad av Seider och Jentzsch under båda målen. Ett imponerande Tyskland har därför sin första vinst i turneringen som kanske kan bringa lite energi till kommande möten.

– Vi hade kort tid på oss att återhämta oss efter gårdagen, men vi var väldigt taggade på att spela. Alla blockerade skott och tävlade. Det är alltid kul att spela inför en full arena, trots att det är hemmapublik. Det är inte helt enkelt, men det är kul, säger tyske lagkaptenen Moritz Seider, som även gjorde tre assist ikväll, till IIHF.

Första perioden: 0 – 1 Lukas Reichel (Lobach) 0 – 2 John Peterka (Stutzle, Seider) 1 – 2 Martin Has (Pekar, Pytlik)

Andra perioden. 1 – 3 Domink Bokk (Seider, Jentzsch)

Tredje perioden: 1 – 4 Domink Bokk (Jentzsch, Seider), 2 – 4 Jan Jenik (Has) 3 – 4 Libor Zabransky

Ryssland – Kanada

Dagens och turneringens, andra chockresultat. Ryssland, som förlorade sitt inledande möte mot Tjeckien, chockade Kanada av banan. De ryska spelarna nollade förhandsfavoriterna och inget verkade fungera för Kanada. Däremot gick det lättare för Ryssland Ryssland som gjorde sex mål med sex olika skyttar. Rysslands första mål studsade in bakom målvakten Nicholas Daws, och verkade först endast vara ett lyckosamt mål för ryssarna. Men laget dominerade totalt och visade att de inte är en nation som ger upp i första hand. Kanada får slicka såren och återkomma i nästa möte där Tyskland är motståndarna.

Superstjärnan skadad

Tråkigt nog för Kanada utgick storstjärnan Alex Lefreinere från matchen efter att ha fastnat med knät på den ryske målvakten. Lafreinere, som väntas gå som etta i draften 2020, vred sig i plågor och tog sig om knät och det är ännu oklart om hur han kommer återkomma i turneringen.

Första perioden: 0 – 1  Alexander Khovanov, 0 – 2 Pavel Dorofeyev (Alexandrov, Zhuravlyoy, 0 – 3 Nikita Rtishev (Pylenkov, Kruglov)

Andra perioden: 0 – 4 Nikita Alexandrov (Voronkov), 0 – 5 Yegor Sokolov (Zamula, Denisenko) 0 – 6 Grigori Denisenko (Khovanov)

Tredje perioden: Inga mål