JVM: Fem puckar om Sverige mot Schweiz

Vilka spelade bäst och vilka avgjorde matchen? Stod Schweiz för ett liknande motstånd som de gjorde i fjolårets kvartsfinal? Vi listar fem puckar om mötet mellan Sverige och Schweiz! 

Revanschmötet är över. Kolla på förra årets förlust i slutspelet och kom med slutsatsen att det redan är preskriberat. Att Sverige vann detta möte kanske inte är förvånande, men att Juniorkronorna skulle spela med en sådan otrolig klasskillnad Vi lyfter SHL-stjärnorna och de otroliga frampassningarna det svenska laget stod för i fem puckar om Sverige mot Schweiz.

Framspelningarna

Det som kommer ta Sverige till slutspel är dessa helt otroliga framspelningar vi får se. Målen i all ära men det är inte mer än rimligt att berömma de fantastiska passningarna som öppnar för så vackra mål. Redan i inledningsmålet från Fagemo står Söderström på en en fenomenal passning som sätter standarden på denna match.

SHL-spelarna

Våra svenska NHL-stjärnor i all ära, David Gustavsson och Rasmus Sandin har absolut varit viktiga pjäser ute på plan. Men i denna match kan vi inte annat än att hylla de spelare som har imponerat mest. Frölundas Samuel Fagemo och Lucas Raymond, Brynäs Victor Söderström och Rögles Nils Höglander. Dessa spelare står för vackra och viktiga mål samt framspelningar. De svenska framgångarna i denna match ligger helt och hållet i deras händer. Samuel Fagemo fick välförtjänt priset som det svenska lagets viktigaste spelare.

Ett slarvigt Schweiz

Det som gör att Schweiz hamnar i klassen under Sverige är kanske inte endast på grund av bristen på bredd i laget eller att laget saknar en vass målskytt. Det skiljer ca fyra kilo i vikt mellan Sverige och Schweiz vilket innebär att det är snäppet tuffare att vinna närkamper och sargdueller. Schweiz ser ut att bli uttröttade tidigt i matchen och orkar inte hålla samma tempo som Sverige. Passningarna sitter inte, kedjorna splittras och det verkar inte vara någon ordning i Schweiz. Det var först i tredje perioden det kändes som om Schweiz faktiskt vaknade till, men anledningen till det var inte lagets styrka utan att Sverige släppte på tempot.

Mål på volley

Att inte ta upp vilket fantastisk mål Gilian Kohler står för i slutet av andra perioden skulle vara skandal. Pucken studsar framför Alnefelt efter skott från defensiv blå och Kohler lyckas på volley stenhårt smälla in pucken. Detta var absolut inte ett ”slump-mål” utan det är inte annat än imponerande från Kohlers sida. Riktigt kaxigt mål med tanke på Schweiz underläge.

Hugo Alnefelt räddar Sverige i tredje perioden.

Han är en given förstemålvakt när han spelar på detta sätt. Det är kul att se på vilket speciellt spelsätt som Alnefelt spelar på. Alnefelt har ett helt otroligt bollsinne ser ut att ha koll på varje puck. Han lyckas göra sig stor genom att använda sin låga tyngdpunkt och stå upp istället för att sätta sig ner på isen, detta nämns bland annat av Chris Härenstam i SVT:s sändning och är absolut något publiken bör hålla koll på! När Sverige dippar under den tredje perioden så är det HV71’s Alnefelt som stoppar Schweiz komma allt för nära.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN