Finske talangen till NHL direkt efter KHL-säsongen är över

Enligt finska nyhetssidan Ilta-Sanomat är det nu klart att 18-årige Eeli Tolvanen kommer få möjligheten att spela NHL redan denna säsong. Tolvanen har hittills spelat i Jokerit denna säsong där han stått för en imponerande debutsäsong i KHL.

Finska nyhetssidan Ilta-Sanomat bekräftade igår att finske talangen Eeli Tolvanen kommer att fortsätta säsongen i NHL efter att hans säsong i KHL är över. Nashvilles GM David Poile har redan tidigare under säsongen sagt att han har planer för Tolvanen redan denna säsong enligt Ilta-Sanomat.

Tolvanen har stått för en imponerande debutsäsong i KHL, där han spelat i finska KHL-klubben Jokerit. På 49 matcher har finske forwarden gjort 19 mål och 17 assist och spelade också i OS med 3+6 på 5 matcher.

Enligt Ilta-Sanomat är kontraktet klart och bara KHL-säsongen är över publiceras det och Tolvanen ansluter sig till Predators trupp så fort som möjligt. Tolvanen lär ska ha ett liknande kontrakt som Patrik Laine, som många redan hunnit jämföra Tolvanen med.

Om Tolvanen lyckas etablera sig i NHL redan denna säsong kan han bli ett bra tillägg till den redan starka truppen Predators har. Tolvanen har ett vasst skott och har därför varit ett viktigt och effektivt vapen för Jokerit i powerplay.

Jokerit spelar för tillfället slutspel mot CSKA, där Moskva-laget har en 3-1 ledning i matchserien. Femte matchen spelas ikväll och vid förlust är Jokerits säsong över redan då.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN