Målvaktsstjärnan tillbaka – skrev långtidskontrakt

Målvaktsstjärnan Joel Lassinantti återvänder till Luleå, han har skrivit på ett långtidskontrakt med klubben. I slutet av månaden ansluter att till Norrbottenlaget igen.
– Det ska bli grymt kul att få spela hockey igen på hög nivå, säger Joel Lassinantti.

Inför säsongen lämnade Joel Lassinantti Luleå för spel i KHL, ett äventyr som inte blev som det skulle för målvaktsstjärnan. Nu är han klar för en ny sejour i klubben och han har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med säsongen 2024/2025.

– Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus, säger Stefan Nilsson, general manager i Luleå till klubbens hemsida och fortsätter:

– Joel Lassinantti har varit en av SHL:s allra bästa målvakter under alla sina sex seniorsäsonger med Luleå Hockey och vi är övertygade om att han kommer att kunna vara det under ytterligare 4,5 säsonger i Norrbotten. Det ger oss en stor trygghet i framtida lagbyggen och i jakten på framgångar för Vårat Gäng.

Tränar själv

Lassinantti är fortfarande kvar i Ryssland och återvänder hem till Luleå i slutet av månaden, detta av skattetekniska skäl. Han måste vara utanför Sveriges gränser i minst sex månader, annars behöver han skatta för KHL-lönen i Sverige. Fram till dess tränar han för sig själv och drömmer om en återkomst i Luleåtröjan.

– Det ska bli grymt kul att få spela hockey igen på hög nivå. Jag tränar på för mig själv nu på förmiddagarna och sen försöker jag bara få tiden att gå. Jag räknar ner dagarna ills jag får komma hem igen, säger Joel Lassinantti i videoklippet nedan.

Siktar högt

Den 28-åriga målvakten gillar Luleås målbild och att de hela tiden siktar mot toppen.

– När jag kommer hem ska jag försöka bidra med mitt, säger han och fortsätter:

– Det känns tryggt att veta vad man ska göra hädanefter och Luleå Hockey är en väldigt stabil klubb som siktar högt hela tiden. Jag vill vara en del av det också.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN