BEKRÄFTAT: NHL-ikonens kusin ny huvudtränare i Pantern

Pantern har gjort klart med en minst sagt välmeriterad och rutinerad tränare och spelare. Nu bekräftar Pantern på sin hemsida att mangjort klart med NHL-ikonens kusin som y huvudtränare i Pantern.

 

I gårdagens artikel om Hugo Stenbäcks intresse i Pantern så skrev vi att det inte var utan krav som han gick in som samarbetspartner. Ett av kraven vara att han själv skulle få utse ny tränare och sportchef. Som vi skrev om så ryktades det om att NHL-ikonens kusin Mark Messiers kusin Joby Messier skulle axla rollen som huvudtränare. Detta står nu klart då Pantern på sin hemsida bekräftat övergången.

-I helgen togs beslutet. Tidigare NHL, AHL och NCAA PLAYER Joby Messier, 47 år från Kanada är IK Panterns nya huvudtränare. Joby Messier som landade direkt från Kanada på söndagen, kommer att utgöra en spännande tränarduo med Fredrik Hallberg, skriver man på klubbens hemsida.

Imponerande meritlista

Joby Messier har en imponerande meritlista i bagaget. Han var med i laget som vann Stanley Cup 1994. Joby innehar fortfarande rekordet med AHLs bästa plusminus statistik (+59 på 60 matcher med Binghamton Rangers 1992-1993). Skador gjorde sedan att karriären tog slut för Joby. Då Joby skulle ansluta sig till NY Islanders missade han hela säsongen på grund av en knäskada. Säsongen efter var Joby med i en bilolycka som höll honom borta från spel större delen av säsongen. Det var till sist en huvudskada som avslutade karriären helt för Joby Messier.  Joby coachade nyligen HC Sion i Schweiziska ligan där han tog laget till toppen i MSL League.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN