Hammarby Hockey hyllar den avlidna supportern

Den 16:e mars så möttes föreningen, familj och vänner av den tragiska nyheten att Marcus Ziegler, endast 48 år gammal gått bort i sviterna av sin cancer. Hammarby Hockey väljer nu i samarbete med Bara Bajare att hylla Marcus på ett speciellt sätt. 

Inom Hammarbykretsarna vet man, eller har i alla fall hört talas om Marcus Ziegler på något sätt. Han var en hängiven supporter som stöttade samtliga föreningar inom Hammarbyfamiljen. Den halvtyska Marcus var med i Bajen Fans styrelse när de byggdes upp och gick från ett par hundra medlemmar till tiotusen på bara något år. I samma veva så var han med och skapade Facebooksidan Bajenland som idag är den största Hammarbysidan på sociala medier. Hans vision var att alla skulle dra åt samma håll. Från och med 2014 så satt även Marcus i Hammarby Hockeys styrelse. Hans bortgång berör alla inom Hammarbyfamiljen.

Marcus kommer alltid finnas med oss

Det var Bara Bajare som kom på idén att föreviga Marcus genom att sätta hans namn på tröjan. Fotbollen hade tidigare haft en bild på Marcus under sin svåra sjukdom på sina uppvärmningsställ. Nu är han med på Hammarby Hockeys matchtröja. På den vänstra axeln så sitter det en logga för att hylla Marcus.

Cancer drabbar alla

Under sin sjukdomstid så ville Marcus starta ett projekt i hans minne samt en stiftelse för att framhäva framförallt hockeyn i Bajenland. Därför startades Insamlingsstiftelsen The Braveheart by Ziegler. Så här skriver de på sin Facebooksida:
”Stiftelsens ändamål skall vara genom att årligen dela ut ett pris, främja lojalitet och kärlek till klubben samt närområdet redan i ungdomsleden, något som ofta försvinner bort i den moderna idrotten av idag.” 

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Cancer drabbar en tredjedel, men alla berörs.
Tillsammans kan vi besegra cancer. Här har hans fru Sara startat en insamling till cancerfonden. https://www.cancerfonden.se/insamlingar/marcus-ziegler

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN