Han bötfälls för andra gången – fem halsskyddsdomar idag

0
1910
Han bötfälls för andra gången – fem halsskyddsdomar idag
Foto: Bildbyrån
Idag kom fem halsskyddsdomar från disciplinnämnden, där Frölundas Lucas Raymond döms för andra gången. Han får därför dubbla bötesbeloppet.

Fem halsskyddsdomar kom från disciplinnämnden idag, samtliga anmälningar kommer från situationsrummet. Frölundas Lucas Raymond straffas för andra gången och han får dessutom dubbla böter, 10 000 kronor då det ses som ett återfall. Raymond skriver till discplinnämnden att han har varit noga med halsskyddet, sedan han dömdes förra gången.

”Jag hade halsskyddet på mig under hela matchen och var noga med det. Av den böter jag redan har fått har jag blivit extra noggrann och var så också idag. Jag hade inte halsskyddet nedvikt eller fel placerat utan hade det så högt jag kunde, och försökte vid flera tillfällen dra upp det lite extra. Halsskyddet som jag har sitter på det viset. Jag skippar absolut inte halsskydd med flit. Man kan tydligt se på bilden från Bildbyrån att mitt skydd sitter där det ska”, skriver Lucas Raymond.

85 000 kronor

Totalt är bötesbeloppen för illegal equipment uppe i 85 000 kronor, bara idag delades 30 000 kronor ut i böter.

Förutom Frölundas Lucas Raymond dömdes fyra spelare till, Marek Hrivik, Leksand, Fredrik Händemark, Malmö samt Jacob Nilsson och Gustav Rydahl båda Frölunda.

Av de övriga spelarna är det endast Fredrik Händemark i Malmö som yttrat sig om anmälan Han förnekar att han inte använt halsskyddet.

”Jag har fått ett regelrätt halsskydd utav min materialare Håkan Karlsson, vilket han kan intyga. Detta halsskydd var innan match och är även nu efter avslutat match helt. Halsskyddet finns i mina ägor om ni önskar se bilder. Det är inte trasigt eller sönderklippt. Jag har heller inte vikt ner halsskyddet, vilket framgår på bilderna samt de videomaterial som finns bifogat. Jag är 195 cm lång, detta medför en längre hals än genomsnittet i ligan. Jag vet inte vad jag skall göra annorlunda, jag har följt det anvisningar vi fått från ligan samt tagit del utav det videomaterial som vår videocoach visade för oss inför matchen mot Djurgården i torsdags, där det är tydligt framgår hur vi skall bära halsskydd. Jag anser inte att jag burit halsskyddet på ett felaktigt vis”, skriver Händemark.

Namn Klubb Straff Summa
Jonathan Sigalet Brynäs Halsskydd 5 000
Alexander Holtz Djurgården Halsskydd 5 000
Lucas Raymond Frölunda Halsskydd 5 000
Victor Ejdsell Färjestad Halsskydd 5 000
Daniel Bertov HV71 Halsskydd 5 000
Simon Önerud HV71 Halsskydd 5 000
Jonas Holös Linköping Halsskydd 5 000
Kim Rosdahl Oskarshamn Halsskydd 5 000
Samuel Johansson Rögle Halsskydd 5 000
Emil Pettersson Växjö Halsskydd 5 000
Joonas Rask Örebro Halsskydd 5 000
Lucas Raymond Frölunda Halsskydd 10 000
Marek Hrivik Leksand Halsskydd 5 000
Fredrik Händemark Malmö Halsskydd 5 000
Jacob Nilsson Färjestad Halsskydd 5 000
Gustav Rydahl Färjestad Halsskydd 5 000
85 000

 

Hockeybladets Tomas Hedlund har tidgare tyckt till om böterna för illegal equipment som ett lotteri.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.