BÖTESTABELLEN 2019/2020: Vi har en vinnare

0
2383
Här är vinnarna av årets Bötestabellen 2019/2020
Foto: Bildbyrån
Då har vi kommit fram till slutet av den mindre glamorösa Bötestabellen 2019/2020. Enligt disciplinnämnden har vi då korat det laget med mest bus under matcherna denna säsong. Det råder inga tvivel på vilka vinnarna är. 

Under hela säsongen har vi på Hockeybladet uppdaterat varje månad den så kallade bötestabellen. Där varje match avstängning från en spelare i en förening gett en poäng och en poäng för varje 5000kr i böter. Sedan har poängen lagts i hop och vid månadsskiftet har vi rapporterat ställningen.

Det är disciplinnämnden som avgjort denna tabell med information via SHL:s Facebooksida. 

Ingen bra månad för Örebro

Vinnare av bötestabellen är med god marginal Örebro. Att de dessutom placerar sig i botten av SHL:s tabell är nog ingen tillfällighet. Samma sak gäller seriesegrarna Luleå med inte en enda avstängning under säsongen. Det gäller helt enkelt att ha samtliga spelare att tillgå när det är match.

December månad var en hemsk månad för Närkelaget. Tre spelare avstängda med fem matcher i straff på samtliga tre. Dessutom delades ca 57.000 kr i böter ut till dessa tre spelare. Vilket gav 27 poäng i denna tabell.

Det grövsta straffet delades ut till den numer sparkade Anthony Camara i matchen borta mot Luleå. Fem matcher och hela 46.000 kr i böter för kanadensaren. Dock det längsta straffet fick Jordan Boucher för sitt tilltag i matchen mot Brynäs i oktober. Sex matchers avstängning för huvudtackling var domen då.

Tre spelare var med två gånger 

Rhett Rakhshani, Jordan Boucher och Adam Ginning har alla tre dömts två gånger denna säsong. Rhett Rakhshani fick två matcher för armbågstackling först och sedan tre matcher för Slewfooting nu senast. Jordan Boucher fick sex matchers avstängning i oktober och fem matcher i december. Slutligen Juniorkronornas Adam Ginning fick matchstraff och två matchers avstängning i september och fyra matcher för knätackling nu i januari.

Slutligen kan vi säga att det delades ut till sammanlagt 30 spelare 95 matchers avstängning och 377 266 kronor i böter på 33 förseelser.

Här kan ni finna samtliga tabeller under säsongen. 

Förseelser under mars månad 

Spelare Klubb Förseelse  Avstängning Böter 
Adam Ollas Mattsson Malmö Checking from behind 3 matcher 10 000 kr
Johan Fransson Leksand Slewfooting 2 matcher Inga böter
Rhett Rakhshani Frölunda Slewfooting 3 matcher 31 145 kr
Niklas Svedberg Djurgården Physical abuse of officials 2 matcher Inga böter
Joakim Lindström Skellefteå Knätackling 3 matcher 33 750 kr

 

Sluttabellen

1 Örebro 45 poäng
2 Djurgården 28 poäng
3 Frölunda 22 poäng
4 HV71 20 poäng
5 Linköping 16 poäng
6 Oskarshamn 9 poäng
Skellefteå 9 poäng
8 Rögle 8 poäng
9 Malmö 5 poäng
10 Leksand 3 poäng
11 Brynäs 2 poäng
Färjestad 2 poäng
13 Växjö 0 poäng
Luleå 0 poäng

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.