MÅNADENS SPELARE: ”Det är en ära, men det är hela lagets pris”

Han spikade igen kassen i december, för det utses Rögles målvakt Roman Will till månadens spelare av Hockeybladets läsare.
– Det är en ära, men det är hela lagets pris, säger Roman Will till Hockeybladet.

Varje månad utser Hockeybladets läsare ”Månadens spelare” i SHL. För december 2019 har läsarna utsett Rögles målvakt Roman Will. Hockeybladet nådde en glad vinnare per telefon under onsdagen.

–  Det är en ära, men det är hela lagets pris. Jag är förstås stolt över att ha röstats fram av läsarna, säger Roman Will till Hockeybladet.

Det var i konkurrens med Luleås Erik Gustafsson och Skellefteås Robin Alvarez som Will tog hem titeln. Han fick 53 procent av rösterna från våra läsare.

Fin december

Roman Will hade en fantastisk månad i december och motiveringen till att han nominerades till månadens spelare för december 2019 lyder:

Fyra matcher, fyra segrar gör Roman Will till en stark kandidat till månadens spelare. Han har hållit nollan i en av matcherna, har endast ett insläppt mål per match i snitt. Lägg därtill en fantastisk räddningsprocent på hela 96,08 under december Will räddade dessutom 98 skott på sina fyra spelade matcher.

Flytet har fortsatt in i 2020 för den 27 årige tjecken i årets första match stod han för hela 26 räddningar när Rögle vann mot guldfavoriterna Frölunda med 2-1 på bortaplan. Will som är ödmjuk och en lagspelare framhäver inte sig själv alls.

– Vi spelar bra nu, laget är bra, tränarna är fantastiska och de verkligen tror på oss spelare. Det känns riktigt bra nu, säger Will och fortsätter:

– Ett stort tack till alla som röstade på mig.

Tidigare vinnare

September 2019: Dennis Everberg, Rögle
Oktober 2019: Michael Lindqvist, Färjestad
November 2019: Dick Axelsson, Djurgården

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN