TV-PUCKEN: Bantat finalspel väntar både flickor och pojkar

Nu är det klart, ett bantat finalspel väntar TV-pucken för både flickor och pojkar. Det står klart sedan kvalspelet ställts in på grund av den rådande pandemin.

Ett bantat finalspel väntar när slutspelet i TV-pucken ska spelas mellan 29 oktober och 1 november i Umeå. Totalt kommer 16 distrikt, åtta på flicksidan och åtta på pojksidan, att få chansen. Ett beslut som inte var lätt att ta för det Svenska ishockeyförbundet.

– Under tisdagen tog Svenska Ishockeyförbundets styrelse beslut om att genomföra TV-puckens slutspel säsongen 2020/2021 i Umeå. Det känns glädjande att vi kan genomföra turneringen på ett smittsäkert sätt för att skapa en trygg miljö för spelare, lagledare och funktionärer. Vi har också behövt hantera en väldigt annorlunda situation och säsong då vi inte kunnat genomföra ett kvalspel och vi har stor respekt och full förståelse för att det blir en speciell situation för alla medverkande distrikt och de som inte ges möjlighet att medverka, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet till förbundets hemsida.

Spelas i Umeå

Slutspelet kommer att spelas som tänkt i Umeå, även om förbundet tittat på andra lösningar för att den 60-åriga hockeyklassikern ska bli av även 2020.

– Vi har såklart sett över olika alternativ att kunna flytta turneringen men för att genomföra TV-pucken behövs en lovvecka som faller ut samma vecka över hela landet. TV-pucken är också en 60-årig tradition tillsammans med SVT och att spela under vårkanten gör att turneringen krockar med exempelvis världscuper och säsongsavslutningar av andra vinteridrotter och våra egna SM-slutspel, säger Östblom.

Urvalet

Förbundet har gjort urvalet genom att titta tillbaka hur det gått i tidigare upplagor av TV-pucken. De har använt sig av ett tioårsintervall. Undantaget är Stockholm som brukar ha två lag med i pojkarnas turnering, de får endast ha ett lag med i år. Västerbotten är kvalificerade som värddistrikt.

TV-PUCKEN 2020
Flickor Pojkar
Dalarna Gästrikland
Skåne Göteborg
Småland Småland
Stockholm Stockholm
Södermanland Värmland
Västerbotten Västerbotten
Ångermanland Ångermanland
Östergötland Östergötland

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN