KLART: Så spelas TV-Pucken 2020

Då är det klart hur TV-Pucken 2020 ska spelas. Gruppindelningen är klar, så även spelorterna. Vilka är de stora favoriterna i år?

Gruppspelet i TV-Pucken 2020 för pojkar är lottat, det hålls på fyra orter från Sollefteå i norr till Tranås i söder. De två övriga spelorterna är Enköping och Leksand.

– Det är roligt att vi kan spela kval till TV-puckens slutspel över hela landet och många människor får möjlighet att följa lagen, vi är också mycket glada över intresset hos distrikt och föreningar att arrangera och det brukar vara fina arrangemang och en publikfest där TV-pucken spelas, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom i ett pressmeddelande.

Arrangerande klubbar

De arrangerande klubbarna är Enköpings SK, Leksands IF, Sollefteå HK och Tranås AIF. Gruppspelet i TV-pucken för pojkar är ett kval till slutspelet och går av stapeln 4-6 september.

Gruppspelet för flickor spelas antingen 18-20 september eller helgen efter 25-27 september. Flickornas grundspel arrangeras av Mjölby HC i Mjölby, Mora IK i Mora och Sunderby SK i Sunderbyn.

Finalspelet för både pojkar och flickor spelas i Umeå mellan 29 oktober och 1 november, då är det IF Björklöven som är arrangörer.

– Vi i Björklöven är oerhört glada och tacksamma att vi fått förmånen att arrangera TV-pucken. Att få TV-pucken till Umeå och Björklöven innebär ytterligare fokus på ungdomsidrotten vilket vi jobbar hårt för. Vi vill tacka hockeyns region norr och Umeå kommun för stöttningen i vår ansökan. En av anledningarna till att Umeå blev Sveriges bästa idrottsstad 2018 är just de satsningar som görs på bredd och barn och unga. TV-pucken är ett prestigeevenemang som vi i Björklöven är otroligt stolta över att stå som värd för. Vi vill nu hälsa er alla välkomna att besöka björkarnas stad Umeå under TV-pucken säsongen 2020/2021, säger Jan Löfgren, junior- och ungdomskoordinator hos IF Björklöven till klubbens hemsida.

Gruppspel pojkar

Enköping Leksand
Uppland Dalarna
Stockholm Nord Värmland
Stockholm Syd Gästrikland
Södermanland Örebro län
Gotland Västmanland
SIF-laget Bohuslän/Dalsland
Sollefteå Tranås
Ångermanland Småland
Västerbotten Skåne
Norrbotten Göteborg
Medelpad Östergötland
Jämtland/Härjedalen Västergötland
Hälsingland Blekinge

Åldrar

I TV-pucken för pojkar är det spelare födda 2005 som deltar och för flickor är det spelare födda 2005 och 2006 som deltar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN