SLUTSPEL 2021: Derby och överraskningarna

Det är dags för de fyra sista lagen att gå in i slutspelet, Här får vi se både derby och överraskningarna i grundserien göra upp om två semifinalplatser.

Derby och överraskningarna döper vi matchserierna till i kvartsfinalgrupp två som startar idag. Lagen från grupp ett, hjärnornas kamp går in i rond två idag. Hela kvartsfinalprogrammet hittar ni här.

Leksand-Örebro

I den här kvartsfinalen möts de stora positiva överraskningarna i grundserien av SHL. Leksand var i det närmaste cementerade på kvalplatsen och Örebro skulle med nöd och näppe nå slutspel. Jag kan säga att Leksand har imponerat stort på mig sedan de ställde in skridskorna på Hovet tidigare under säsongen. Efter det har de inte förlorat många matcher. Örebro har också överraskat, men inte fullt lika mycket, de slutade sexa och slapp åttondelsfinalen. Det känns som en fartfylld kvartsfinalserie.

Nyckelspelare

Leksand har en uppsjö av nyckelspelare och de har visat att de klarar sjukdomar och skador och ändå kan spela både underhållande och ruskigt bra. Däremot kan de inte få en skada eller sjukdom på väggen i målet Janne Juvonen. Backupen Axel Brage är inte tillräckligt bra.

I Örebro hittar vi trion Borna Rendulic, Rodrigo Abols och Robin Kovacs, en riktig leading line. De får nyckelrollen i Örebro, som till skillnad mot Leksand har en riktig målvaktskamp.

Säsongens matcher: LIF-ÖHK 3-5, ÖHK-LIF 1-0öt, LIF-ÖHK 1-5, ÖHK-LIF 1-2
Tips: Sett till säsongen borde tipset hamna på Örebro, men Leksand har konserverat formen och vinner kvartsfinalserien med 4-2 i matcher.

Vilka vinner kvartsfinalserien?

View Results

Loading ... Loading ...

Skellefteå-Luleå

Norrlandsderby redan i kvartsfinalen, det kommer att bli känslor på isen och ingen kommer att backa får något. Skellefteå har fått in några riktigt bra pjäser under säsongen. Luleå stoppade en åtta matcher lång förlustsvit och avslutade med tre raka segrar.

Nyckelspelare

Melker Karlsson och Pär Lindholm har stärkt Skellefetå enormt. Lägg där till Jesper Frödén, Jonatan Berggren och Joakim Lindström. Vi får heller inte glömma kaptenen Oscar Möller som trots att han väntade 18 matcher med att spräcka målnollan hann med att göra 17 mål.

I Luleå lyfter vi upp hemvändande målvakten Joel Lassinantti samt Nils Lundkvist och Linus Klasen som de viktigaste spelarna. Även här lyfts kaptenen på skeppet Erik Gustafsson som avslutade serien skadad. En viktig pjäs när han spelar.

Säsongens matcher: SKE-LHF 0-4, LHF-SKE 2-3str, LHF-SKE 1-4, SKE-LHF 2-1öt
Tips: Skellefteå går till semifinal med 4-1 i matcher.

Vilka går till semifinal?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN