SLUTSPEL 2021: Hjärnornas kamp – de tar sina lag till semifinal

Nu börjar slutspelet på allvar med kvartsfinalerna och det är något av hjärnornas kamp. Tre känslomässiga ledare och en med en lugnare stil. Vilka går vidare till semifinal?

Kvartsfinalerna delas in i två grupper, den första kallar vi hjärnornas kamp, där vi funderar på vilka coacher som tar sina lag vidare till semifinal. Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher och hela kvartsfinalschemat hittar du här.

Växjö-Färjestad

Coola Sam Hallam i Växjö, som kan fullkomligt koka inombords och ändå se ut som att han är lugn som en filbunke. Han ställs mot känslostormen Johan Pennenborn, som kan explodera för en missad offside. Två helt skilda ledarstilar som ställs mot varandra. Pennenborn har nya assisterande lagom till slutspelet, kommer det att lyfta Färjestad?

Växjö smög sig fram till serieseger, när alla pratade om Rögle styrde Hallam sitt skepp under radarn och med tre omgångar kvar säkrades seriesegern.

Färjestad blandade högt och lågt och slutade till slut på en åttonde plats.

Nyckelspelare

Växjös nyckelspelare är helt klart Viktor Fasth som skapar trygghet bakåt och Emil Pettersson som var lagets poängkung under serien. Så klart ska även Richard Gynge, Robert Rosén och Andrew Calof nämnas när de viktigaste spelarna ska nämnas.

I Färjestad håller vi ett extra öga på Daniel Wiksten som haft en suverän säsong i ett svajigt Färjestad. Backen Jesse Virtanen har levt upp till förväntningarna och Victor Ejdsell steppade upp ordentligt efter att han belönades med ”C” på bröstet. För att Färjestad ska kunna rucka på Växjö krävs också att Michael Lindqvist steppar upp och att målvakterna storspelar.

Säsongens matcher: VLH-FBK 2-3str, FBK-VLH 4-2, VLH-FBK4-1 och FBK-VLH 2-3.
Tips: Växjö vinner och går till semifinal med 4-2 i matcher.

Vilka vinner kvartsfinalserien?

View Results

Loading ... Loading ...

Rögle-Frölunda

Innan säsongen startade var detta den hetaste kandidaten att vara finallagen. Nu möts de redan i kvartsfinalen och vi pratar om två tränare som inte bara har en räv bakom örat.

Cam Abbott, drar sig inte för att visa vad han tycker. Han kan till och med ta C More-studions bildskärm för att visa domarna att de har fel. Driver på sina spelare och har gjort det bra sedan han kom till Rögle som tränare. Är det Rögles tur att spela final i år?

Roger Rönnberg är känsla, han kan inte hålla tillbaka och dölja hur han mår. Sedan SM-guldet har inte laget lyckats i SHL utan hamnat under sjätte plats båda säsongerna. Är det någon som kan vända en sneseglad antlatångare på en femöring är det Rönnberg. Så det gälller för Rögle att se upp.

Nyckelspelare

Rögle har en hel hög med nyckelspelare och har de kommit i form till kvartsfinalerna? Simon Ryfors, Daniel Zaar, Christoffer Rifalk, Érik Gélinas, Adam Tambellini och Moritz Seider för att nämna några. Det kryllar av klass i Rögle.

Inte för att nedvärdera spelarna i Frölunda, men de har en enda nyckelspelare. Det finns inget lag som står och faller med en spelare förutom just Göteborgslaget. Joel Lundqvist är nyckelspelarnas nyckelspelare. Det är nästan så att kommer han bara till spel är Frölunda favoriter. Han lyfter hela laget.

Säsongens matcher: RBK-FHC 5-4, FHC-RBK 3-2, RBK-FHC 1-3 och FHC-RBK 0-4.
Tips: Frölunda skräller och vinner med 4-3 i matcher.

Vilka går till semifinal?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN