SLUTSPEL 2020: Så slutar kvartsfinalerna

0
858
SLUTSPEL 2020: Så slutar kvartsfinalerna
Foto: Bildbyrån

Hett derby, finalrepris – SDHL är stekhett inför slutspelet. Hockeybladet sticker ut hakan, så slutar kvartsfinalerna 2020.

Ikväll startar SDHL-slutspelet, så här slutar kvartsfinalerna 2020 enligt Hockeybladets Tomas Hedlund. Här ser du alla tider för kvartsfinalerna. Samtliga kvartsfinaler sänds på C More.

Hetare än någonsin

Inför slutspelet är SDHL hetare än någonsin. Ett till lag har slagit sig fram och är storfavoriter till SM-guldet. Sedan debuten återkomsten till SDHL 2015/2016 och skrällsilvret 2017, har HV71 arbetat minutiöst för att vara en klubb att räkna med. Inför den här säsongen har de värvat riktigt bra och vann serien i överlägsen stil. I kvartsfinalen ställs HV71 mot Leksand.

Finalrepris

Inför säsongen var frågan om någon kunde utmana de senaste säsongernas suveräner i svensk damhockey. Luleå fick se sig passerade av HV71, men spelade till sig en andraplats i SDHL. Det betyder att det blir en repris på SM-finalen från förra året, då Linköping sjönk som en sten och ett tag var nära kvalplats. De slutade sjua och därmed blir det heta känslor i den här kvartsfinalen.

Derby

I Stockholm är det derby i kvartsfinalerna. Seriefyran Djurgården tar emot seriesexan AIK. Det är alltid heta matcher mellan lagen och är det några matcher som spelarna verkligen hatar att förlora är det derbyn.

Överraskningen

I den sista kvartsfinalserien möter Brynäs överraskningslaget SDE. Ett lag som tvingats kvala de senaste åren, nu rivstartade SDE serien och vann fyra av de fem inledande matcherna i ligan. Det blev till slut en sjundeplats och nu väntar tredjeplacerade Brynäs i kvarten.

Matcherna

HV71 – Leksand

HV71 har gjort proceduren kort med Leksand under säsongen. Det har varit bekväma segrar både hemma och borta.

Tips: HV71 vinner med 2-0 i matcher.

Tidigare möten

Leksand-HV71 2-6
Leksand-HV71 2-4
HV71-Leksand 6-3
HV71-Leksand 4-2

Luleå – Linköping

Första och sista mötet mellan lagen den här säsongen var jämna. Däremellan körde Luleå över motståndet och vann stort. Linköping kom starkt på slutet och vann två av tre matcher. Linköping orkar kanske skrälla i en match, men Luleå går till semifinal.

Tips: Luleå vinner med 2-1 i matcher.

Tidigare möten

Luleå-Linköping 3-4, övertid
Linköping-Luleå 0-4
Luleå-Linköping 9-0
Linköping-Luleå 3-4, övertid

Brynäs – SDE

SDE vann en match mot Brynäs under säsongen, men när det blir slutspel kommer inte säsongens stora överraskning att orka med. Brynäs är för heta.

Tips: Brynäs vinner med 2-0 i matcher.

Tidigare möten

SDE-Brynäs 0-4
Brynäs-SDE 3-4, övertid
SDE-Brynäs 1-3
Brynäs-SDE 4-1

Djurgården – AIK

Här snackar vi hemmaplansnackdel i kvarten. Båda lagen har vunnit två matcher den här säsongen och matcherna har vunnits på bortaplan. Håller trenden i sig, eller vänder Djurgården på trenden. Djurgården bytte tränare under säsongen och fick då en riktig dipp, laget hämtade sig i slutet. Det blir tufft.

Tips: Djurgården vinner med 2-1 i matcher.

Tidigare möten

Djurgården-AIK 0-2
AIK-Djurgården 1-3
Djurgården-AIK 1-2, straffar
AIK-Djurgården 1-3

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.