GALNA FORMEN: Slår nytt ligarekord

Laget har gått som tåget denna säsong och varit mer eller mindre omöjliga att besegra. Ikväll spelades den sista omgången av grundserien, och formen håller i sig hela vägen in i slutet. Klubben vinner ligan och slår nytt ligarekord.

Femton raka vinster ända in i kaklet. 36 matcher, 32 vinster och endast två förluster under ordinarie tid. Efter kvällens vinst kunde laget inte endast officiellt krönas som vinnare av tabellen 2019/20, utan även med sina 99 poäng bekräfta att de slår nytt ligarekord.

99 poäng på 36 matcher: Slår nytt ligarekord

Idag avslutades grundserien i SDHL. HV71 tog en komfortabel seger mot Göteborg och kunde i därför slå nytt poängrekord i ligan. Det är inte många lag som lyckats besegra HV71 i SDHL denna säsong. Endast Brynäs och Djurgården har lyckats vinna mot det näst intill obesegrade laget under ordinarie tid. Med sina 99 poäng på 36 matcher, endast två förluster under ordinarie tid och ett gap på hela 18 poäng ner till tabelltvåan Brynäs, kunde HV71 idag slå nytt ligarekord. Det tidigare rekordet hade Luleå med 96 inspelade poäng.

De kvalar för att hålla sig kvar

Fjolårets tabelltvåa Modo lyckades inte med förra årets prestationer och tvingas tillsammans med Göteborg att kvala för att hålla sig kvar i den högsta ligan. Laget förlorade gårdagens möte mot Djurgården och kunde där med inte klättra upp på en slutspelsplats. Göteborg har endast tagit två vinster under ordinarie tid denna säsong och ligger med sina 14 poäng på jumboplatsen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN