Svenske målvaktsikonen rasar – ”dags att granska disciplinnämnden”

0
4529
Svenske målvaktsikonen rasar – ”dags att granska disciplinnämnden”
Foto: Bildbyrån
Efter det att disciplinnämnden stängde av Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg rasar målvaktsikonen Rolf Ridderwall, ”dags att granska disciplinnämnden?”, skriver han på Facebook.

Den förre landslagsmålvakten Rolf Ridderwall ställer sig frågan om det är dags att granska disciplinnämnden. Det är avstängningen på Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg som får Ridderwall att rasa. Han ifrågasätter inte bara disciplinnämnden, utan också domarnas agerande i matchen mellan Djurgården och Luleå.

Skott efter slutsignal

Upprinnelsen är när Luleås Einar Emanuelsson avlossar ett skott mot Djurgårdens mål efter att slutsignalen för period ett har gått. Något som får Svedberg att ilskna till och även Ridderwall att reagera.

”Varför tar man inte utvisning på Emanuelsson när han skjuter efter avblåsning?”, skriver Ridderwall.

Vidare ifrågasätter Ridderwall domslutet, eller bristen på domslut mot Svedberg under matchen. Om det Svedberg nu gjorde under matchen, varför blev det inte utvisning redan där, om han nu nuddade domaren menar Ridderwall.

Ger domaren en känga

Till sist ger den förre målvakten, som bland annat vann SM-guld med Djurgården 1983 och 1989 samt har stått i Tre Kronor i fyra VM varav ett VM-guld, ett OS och ett Canada Cup, en känga till linjedomaren Anders Jansson.

” Hur har det gått med linjedomare Anders Janssons fläskläpp? Borta resten av säsongen?”, skriver han.

Här kan du se situationen och läsa om disciplinnämndens beslut.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.