Foto: Bildbyrån
För Hockeybladet har stjärndesignern Peter Englund tagit fram sin topplista bland de 14 matchtröjorna i SHL. Här är SHL:s snyggaste matchtröjor – topp fem!

Vilka har SHL:s snyggaste matchtröjor? Hockeybladet tog hjälp av stjärndesignern Peter Englund, som jobbat med flera stjärnor framförallt till galapremiärer och scenkläder. Vi bad honom att ta fram de fem snyggaste matchtröjorna och motivera sitt val.

Foto: Bildbyrån

5. Frölunda

På femteplats hittar vi Frölunda från Göteborg, som ändrat färgen och gått tillbaka till sitt klassiskt röda till den här säsongen.

”Indian-logon är snyggt och stilistiskt designad och är i fin harmoni till revärerna på ärmarna”, säger Englund om Frölundas matchtröja.

Foto: Bildbyrån

4. Rögle

Snyggast i Skåne är Ängelholmslaget Rögles matchtröjor. Den gröna färgen tilltalar designern.

“Den dominerande färgen är ljusgrön och därför sticker tröjan ut. Axelpartiet är fint, men helheten känns ändå blek”, är betyget på SHL:s fjärde snyggaste matchtröja.

Foto: Bildbyrån

3. Örebro

Örebro kniper bronsplatsen bland matchtröjorna i SHL. Det är framförallt logon som sticker ut enligt Englund.

“Det enda tröjan/laget som har en cool logotyp som känns modern och genomtänkt, men inget unikt i designen för övrigt.”

Foto: Bildbyrån

2. Växjö

Näst snyggaste matchtröjan i SHL har Växjö, i alla fall när Peter Englund synat sömmarna på samtliga lags matchtröjor.

“Smart färgsättning med ordentliga och tydliga kontraster som gör att alla detaljer och texter på tröjan framträder. Snyggaste färgerna!”

Foto: Bildbyrån

1. Brynäs

På förstaplatsen placerar designern Gävlelaget Brynäs matchtröja. Kanske något präglad av sin uppväxt, men vi litar framförallt på designögat när det gäller bedömningen av SHL:s snyggaste matchtröjor!

“Färgsättningen är oslagbar och talar ett starkt språk. Dom unika revärerna på axlarna påminner om superhjältar och dessutom kommer jag från Gävle.”

Håller du med stjärndesignern? Vilket lag har den snyggaste tröjan enligt dig?

Designern Peter Englund är en färgstark designer, som inte tvekar att ta ut svängarna vare sig det gäller färg och/eller form.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer