Rögle, Everberg, Zaar
Foto: Bildbyrån
Under tisdagskvällen drabbades de två skånelagen, Malmö och Rögle, samma i ett hett derby med mycket känslor. Men någon comeback blev det inte för det Malmö. De föll med 4-3 i Skånederbyt. 

Det var tre spelare i Skånederbyt vilket framförde sig lite extra.
Christoffer Forsberg i Malmö, Röglespelarna Daniel Zaar  samt nyförvärvet Dennis Everberg. Se nedan om hur de olika spelarna utmärkte sig. 

Christopher Forsberg, Malmö

Forsberg är en riktig arbetsmaskin. Han är den enda spelaren i Skånederbyt som sticker ut matchen igenom för Malmös del. Forsberg är den enda spelaren från Malmö som åker mycket skridskor och verkligen visar att han kämpar för varje centimeter på isen. Forsberg gjorde dock inga poäng under matchen, men han är den Malmöspelare som håller tempot vid liv. 

Dennis Everberg

Everberg lyckas komma under skinnet på många motståndare under matchens gång. Inga slagsmål och hårda tacklingar. Utan man såg det i Malmöspelarnas blickar. Inte bara att han lyckades komma under skinnet på spelarna i motståndarlaget, han lyckades även att inkassera ett par poäng. Everberg lyckades att slå den avgörande passningen både till 1-2-målet och 3-4-målet.

Daniel Zaar

Zaar spelade i skånederbyt mot en av hans bästa kompisar, Emil Sylvegård. Det blev bara show för den ena av de nämnda, Daniel Zaar. Han slog den passen som ledde fram till det första kvitteringsmålet för Rögle och segermålet. Dessutom inkasserade Zaar även ett mål på kontot då han pricksköt in 2-1 för Rögle.

Nyckelfaktorer till resultatet

Nyckelfaktorerna till matchens resultat är väldigt simpla. Rögle var det bättre laget över 60 minuter hockey. Det finns vissa saker som sticker ut lite extra. Malmös felpassningar och puck-tapp. Malmös boxplay – Rögles boxplay – Rögles powerplay samt Rögles kontringar. 

Rögle, det bättre laget.

Rögle var det mer dominerande laget i Skånederbyt och det speglar även statistiken, För där vann Rögle med 31 skott på mål för hemmalaget och 21 skott på mål för Malmö. Malmö lyckas inte få med sig pucken in i deras offensiva zon, samtidigt så stänger Rögle alla Malmöspelarna alternativ för att nå pucken snabbt. 

Malmös felpassningar och pucktapp.

Malmö slog gång på gång felpass, eller bara drev pucken för länge och tillslut tappade de den. Därefter kunde Rögle sedan hämta pucken och få ett “två-mot-ett-läge”. Däremot så gjorde Alsenfelt ett par bra räddningar på dessa lägena vilket höll Malmö i matchen. 

Malmös boxplay

Malmö visade ingen kvalité i sitt boxplay-spel under dagens match. Man släppte in två mål på två boxplays. Man är alldeles för passiva, i mitt tycke. Malmö låter Rögle spela runt dem under större delar av deras boxplays. Och när Rögle väl skjuter och kommer till läge då gör Malmöspelarna sig små och täcker små ytor och låter Rögle spela ännu mer runt dem. Vilket i sin tur gör att Rögle kan komma till lägen närmare mål och fler lägen. Om detta är tanken med deras boxplay är ett frågetecken. Men för en åskådare så ser det inte lovande ut. 

Rögles boxplay

Rögles boxplay är några nivåer bättre än Malmös. Rögle vågar göra sig stora, åka i skott och passningsvinklarna. Rögle täcker mycket större ytor på så sätt stänger man mycket av Malmös powerplay. 

Rögles powerplay

Rögles powerplay ser fenomenalt ut. Men det kan bero på två saker, antingen så är Malmös boxplay bara dåligt eller så är Rögles powerplay faktiskt bra. Men i dagens match så är det en kombination. Malmös boxplay gör sig litet, vilket i sin tur leder till att Rögle får passa sin väg närmre framför mål, och därmed kommer de till många farliga lägen. 

Rögles kontringar

Igenom hela matchen så satte Rögle en hög press på Malmös backar. De stal pucken från backar många gånger under matchen vilket i sin tur ledde till många två-mot-ettor. Där två forwards kommer fria mot en back.

Läs mer om SHL här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer