SHL-klubbarna överens – ställer sig bakom serieutredningen

Samtliga SHL-klubbar ställer sig bakom utredarens förslag om seriemodell och modell för upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan från och med den kommande säsongen, meddelar SHL på sin webbplats.

SHL och samtliga fjorton klubbar i ligan ställer sig bakom Ola Lundbergs förslag om en ny modell för upp- och nedflyttning mellan Sveriges två högsta ligor, SHL och Hockeyallsvenskan, skriver SHL på sin hemsida.

I SHL:s remisyttrande till Svenska Ishockeyförbundet skriver ligan bland annat följande:

”Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. SHL ställer sig därför, med ovanstående motiv och strategiska ställningstaganden, bakom utredarens förslag avseende seriemodell och modell för upp- och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21.”

Förslaget

I SHL ska det vara 14 lag som spelar 52 matcher vardera i grundserien. Ett slutspel med play-in där lag 7-10 spelar åttondelsfinal, lag 11 och 12 är klara för säsongen och har säkrat spel i SHL den kommande säsongen. Vidare är det kvartsfinal, semifinal och final. Vinnaren av finalen är Svensk mästare. I Play-out kommer lagen placerade 13-14 i grundserien att spela en serie i bäst av sju matcher. Förloraren spelar i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen.

I Hockeyallsvenskan ska det, precis som i SHL, spela 14 lag och varje lag ska spela 52 matcher i grundserien. Efter grundserien spelas ett slutspel med play-in där lag 7-10 spelar. Lag 11-12 har spelat klart för säsongen. Sedan spelas kvartsfinal, semifinal och final. Vinnaren är direkt kvalificerad för spel i SHL kommande säsong. Play-out där lag 13-14 I grundserien spelar I en serie i bäst av 7 matcher. Förloraren degraderas till Hockeyettan.

Läs också:
KRÖNIKA: Förslaget är ett steg i rätt riktning

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN