SHL: Jumbon chockade serieledarna

Full omgång i kvällens SHL med en hel del skrällar. Störst skräll var nog när jumbon IK Oskarshamn vann mot serieledande Luleå hemma i BE-GE Hockey Center. Därmed lämnade smålänningarna jumboplatsen.

Samtliga lag i SHL spelade under torsdagen och det var i Småland den största snackisen ägde rum. Tio minuter i den andra perioden räckte för att Oskarshamn skulle ta sin blott sjunde trepoängare i SHL. Det var mittenperioden som knäckte norrbottningarna denna afton då hemmalaget vann skottstatistiken med förkrossande 18-4(!)

Även botten-konkurrenten Leksand tog en efterlängtad seger, dock efter straffläggning hemma i Tegera Arena. Nyförvärvet från rivalen Mora Spencer Abbott blev stor matchhjälte när han satte den enda och avgörande straffen. Trots segern åkte dalmasarna ner på en jumboplats tack vare Oskarshamns seger. Det skiljer dock bara en poäng upp till just Oskarshamn och dagens motståndare Linköping.

Djurgården vann på ett utsålt Hovet

Andreas Engqvist tackades av inför fullsatta läktare på Hovet i Stockholm. Djurgården tackade publiken på Järnkaminernas dag genom att besegra HV71 med 4-2. Därmed kom stockholmarna lite närmare HV71 i kampen om den sista säkra slutspelsplatsen. Skellefteå klev upp på just den där sjätteplatsen genom en meriterande seger hemma mot Frölunda med 4-2. Efter en mållös första period öppnade Albin Sundsvik i SAIK med sitt blott andra mål för säsongen. För Frölundas del blev det ett litet ras i tabellen.

I Örebro blev JVM-spelaren Linus Öberg stor matchhjälte när han med knappa minuten kvar skickade hela Närke till himmelen med sitt 2-1 mål. Innan matchen blev han hyllad för sina insatser i JVM och strax innan avgörandet blev han utsedd till matchens lirare. Han lär stärkt sina aktier rejält till sommarens draft. -Det var skönt att få hänga dit den igen. I bland har man turen att så på rätt plats, då gäller det att raka in den säger en jublade matchhjälte efter matchen till Cmore.

Detta betyder att Örebro vunnit de tre senaste matcherna och kliver upp på en tredje plats i tabellen. För Växjös del blev det en snöplig förlust efter att ha haft en bra period i SHL på slutet.

Molin-effekten i Gävle

Det blev en riktig Molin-effekt när Brynäs besegrade Rögle med hela 5-2. 4441 fick se Anton Rödin göra ett hattrick i … Arena under onsdagen. Det var dock en ödmjuk och noggrann kapten efter matchen som sa till Cmore att det är inte vänt ännu och det finns fortfarande mycket att jobba på. Desto gladare var det på ledarhåll i Brynäs.  -Det känns jätteskönt, vi är mer än nöjda. Vi släpper inte till så mycket och vi gör mål på chanserna, det är bra sa assisterande tränare Mikael Holmqvist efter matchen.

I Karlstad fick hemmalaget Färjestad med sig en ”femetta” mot Malmö. Redan efter 49 sekunder kom det första målet och visade vägen matchen igenom. Värmlänningarna är nu endast tre poäng bakom serieledande Luleå med en match mindre spelad. Nästa match möter Färjestad Oskarshamn i Löfbergs Arena. Ni kommer väl i håg hur det slutade senast där?