Järnkaminernas dag: Ikonen hyllas i ett fullsatt Hovet
Foto: Bildbyrån
Järnkaminernas dag och ett slutsålt Hovet. Inte nog med det så ska en av de största i Djurgården Hockey hyllas inför matchen mot HV71 idag. Andreas Engqvist tackar för sin tid i Djurgården som hockeyspelare. 

En av de definitivt hetaste matcherna idag spelas mellan Djurgården och HV71. Inte nog med att det även är Järnkaminernas dag, där supportrar för Djurgården får extra mycket utrymme att visa sin dedikation till sitt lag, dessutom hyllas den förre kaptenen Andreas Engqvist ute på isen.

Hjärnskakningen avslutade karriären

Andreas Engqvist återvände från Ryssland till Djurgården säsongen 2017/18. Efter säsongen gick han från assisterande kapten till lagkapten för Djurgården när säsongen 2018/19 skulle dra igen. Det blev dock inte mycket spel för Engqvist som tidigt in på säsongen åkte på en huvudtackling som senare skulle tvinga honom att avsluta karriären. Nu hyllas ikonen på Järnkaminernas dag inför ett slutsålt Hovet.

Bästa minnet med Djurgården

Engqvist, som spelat i Djurgården i sju säsonger är spänd och exalterad inför kvällens hyllning. När han frågas om sitt bästa minne i Djurgården kan han inte välja ett utan menar att hela säsonger har varit de bästa i klubben.

– Slutspelsserien säsongen 2009/10. Hela den säsongen egentligen var vi bottentippade men det kändes som att vi i laget och hela publiken gick samman, säger Engqvist under en supporterträff innan matchen.

– Jag tror det var i matchen mot Linköping i den femte matchen där vi vann med 6 – 0. Tio minuter kvar av matchen sjunger hela publiken och hoppar och då blir det som att man stannar upp och står med gåshud i båset.

Järnkaminernas dag – “Det är speciellt”

Du har spelat under Järnkaminernas dag, hur känns det att inte spela och få en avtackning

Det är speciellt. Som jag sa, jag hade gått och varit nervös även om jag hade spelat. Jag hade varit spänd och velat komma hit och bara släppa pucken och spela. Nu får jag ändå känna på att ladda upp inför matchen, jag vet inte hur jag kommer reagera men det blir nog en hel del känslor och speciellt.

Järnkaminernas dag: Ikonen hyllas i ett slutsålt Hovet

Järnkaminerna levererade en ordentlig hyllning till ikonen i ett slutsålt Hovet på Järnkaminernas dag. En märkbart berörd Enqvist tackade fansen och sin familj efter den fina avtackningen.

Följ Hockeybladet på Facebook och missa inga av våra livesändningar 

Kommentarer

Kommentarer