OMGÅNGENS MATCHER: Nya chocken från Oskarshamn

För en vecka sedan chockade Oskarshamn serieledande Luleå med 4-2 hemma i BE-GE Hockeycenter. Ikväll var det dags för en femetta, när de regerande svenska mästarna var på besök.

Den dåvarande jumbon IK Oskarshamn skrällde rejält emot serieledande Luleå för en vecka sedan när de vann hemma med 4-2. Ikväll var det dags för en ny skräll i BE-GE Hockeycenter när de regerande mästarna Frölunda kom på besök. -Vi fajtas över 60 minuter, all heder till killarna sa den avgående tränaren i Oskarshamn Håkan Åhlund till Cmore efter matchen. Matchen slutade 5-1 till smålänningarna och på lördag väntar jumbon Leksand.

Ett Leksand som inte fick hål på Örebro och Dominik Furch – trots hela 39 skott på mål. Matchen vanns av Örebro med 1-0 efter att Lukas Pilö gjort matchens enda mål i den första perioden. -Jag är lite svettig som ni ser sa matchvinnaren Furch efter matchen. Örebros nästa motståndare Rögle hade stora problem med serieledande Luleå där de släppte in hela sju mål på hemmaplan. Någon som såg var matchen gick åt för håll var Rögletränaren Cam Abbott. Hans timeout efter åtta minuter in i första perioden kommer bli en klassiker där han totalt skäller ut laget. Då stod det bara 0-1. Matchen slutade 4-7.

Sjuk upphämtning i Gävle – till nästan ingen nytta

Brynäs tog sin tredje raka seger sedan tränarbytet. Ikväll slogs Färjestad med 4-3 efter straffar. Dock ledde hemmalaget med hela 3-0 efter två spelade perioder. Den gamla klassikern ”det värsta som finns är att leda med 3-0” kom till nytta under den tredje perioden. Då gick nämligen Färjestad upp till 3-3. Detta efter att ha gjort två snabba mål i mitten av perioden. Kvitteringen kom med 89 sekunder kvar i boxplay efter att Michael Latta fått matchstraff för en armbågstackling. I det efterföljande straffavgörandet vann hemmalaget komfortabelt.

Skellefteå åkte ner till Småland och Växjö och reste hem med tre poäng efter att Albin Sundsvik gjort segermålet 2-1 endast 18 sekunder efter hemmalagets kvittering. På lördag får Växjö chans till revansch när det är dags för match mot Linköping.

Linköping hade ingen bra kväll på Johanneshov i Stockholm. Samtliga tre poäng gick till Djurgården trots en spännande avslutning. Stockholmarna vann matchen med 3-2 och på lördag väntar Malmö IF hemma på Hovet.