MVP: Han är den viktigaste spelaren i SHL

Laget vinner nästan 70 procent av matcherna han spelar och förlorar 60 procent av matcherna han missar. Därför är forwarden den viktigaste spelaren i SHL.

Djurgårdens kapten, Jacob Josefson, är utan tvivel den viktigaste spelaren i SHL säsongen 2019/2020. När kapten Josefsson är på isen och leder sitt lag utan att sticka ut allt för mycket. Den här säsongen har det endast blivit nio poäng på 17 matcher.

Statistiken talar

När statistiken får tala bli siffrorna om 28-åringens kraftiga betydelse för Djurgårdens framgångar den här säsongen. Om han är frisk vinner Djurgården hela 68,75 procent av matcherna. Under tiden han var borta från spel förlorade Djurgården hela 60 procent av matcherna. Tabellen nedan talar sitt tydliga språk.

SM V F Vinstprocent GM IM DIFF
Med Josefson 16 11 5 68,75% 49 36 13
Utan Josefson 20 8 12 40,00% 47 52 -5
Totalt 36 19 17 52,78% 96 88 8
SM=Spelade matcher, V=Vunna matcher, GM=Gjorda mål, IM=Insläppta mål, DIFF=Målskillnad

Samma visa förra säsongen

Mönstret går igen från förra säsongen, då hamnade Djurgården i en djup svacka när kapten Josefson missade många matcher på grund av skada. Även i finalspelet missade han en del matcher och spelade halvskadad i andra.

Det går inte att komma från att Djurgården är enormt beroende av sin kapten, även om läget ser lite bättre ut i år. Nu har laget flera ledande spelare än förra säsongen, en efter en kommer de tillbaka efter skador. Som det ser ut just nu kommer tränare Robert Ohlsson att få angenäma problem i slutet av säsongen. Det gäller förutom att Josefsson är hel, även att spelare som Dick Axelsson, Patrik Berglund och Sebastian Strandberg håller sig hela. Dessutom kan Djurgården behöva se om målvaktssidan. Kanske ta in en tredjemålvakt som backup bakom Niklas Svedberg och Karri Rämö, om någon av dem blir skadade.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN