Malmö bröt förlustsviten – besegrade Växjö

Det var jämnt när Malmö tog emot Växjö i Malmö Arena i eftermiddags. Hemmalaget kom till matchen med fyra raka förluster i ryggsäcken men bröt sviten när man besegrade Växjö inför 7822 åskådare i Malmö Arena.

Tabelltian mot tabellsjuan. Det var förutsättningarna inför eftermiddagens match mellan Malmö och Växjö i Malmö Arena. En match där hemmalaget bröt sin förlustsvit och besegrade Växjö med 3-1.

Det var två målvakter som spelat i Pantern som vaktade de respektive lagens målburar i Malmö Arena idag. Lars Volden, till vardags i Malmö vaktar hemmalagets målbur. I Växjö är det Viktor Andrén som vaktar målburen.

Malmö har bäst i inledningsperioden och tog kommandot tidigt i första perioden. Efter två minuters spel slog Malmös Pontus Netterberg, som är på lån till Skåneklubben från Växjö, till med sitt första mål i Malmötröjan. Och det skulle komma mer från Malmö. Två minuter senare avlossade Henrik Hetta ett skott från blålinjen som letade sig in bakom Växjömålvakten Viktor Andrén. När slutsignalen för den första perioden ljöd ledde Malmö med 2-0 och ledde skottstatistiken med 17-6.

Den andra perioden var jämnare än den första och det var främst Växjö som hade spelövertaget. Elva minuter in i andra perioden fick Malmö två stycken utvisningar och Växjö fick spela fem mot tre. Detta tog laget från Småland vara på och Brendan Shinnimin slog in en retur framför Malmömålet. Resultatet var 1-2 efter två perioder.

Den tredje perioden var även den jämn, men bortalaget var något mer spelförande, precis som i andra perioden. Efter fem minuter spel fick Växjös Brendan Shinnimin fri men stördes regelvirdigt och fick straffslag. Straffslaget togs av Janne Pesonen men Lars Volden gick ner och räddade Pesonens backhandavslut.

Med drygt två minuter kvar av den tredje perioden fick Malmö powerplay och kunde spela ut tiden. Växjö tog ut Andrén och spelade fem mot fem. Då satte Jens Olsson spiken i kistan och la in pucken i den tomma målburen med 22 sekunder kvar av perioden.