Lusth förde Mora till seger mot tidigare klubben

Ikväll var det äntligen dags för SHL-hockey igen när Mora och Malmö drabbade samman. De 3911 åskådarna på plats i Jalas Arena fick se en jämn batalj där Mora drog det längsta strået och avgjorde i förlängningen.

Mora kom till kvällens match efter en förlust i sin premiärmatch mot Örebro. För Malmö var det däremot SHL-premiär.

– Vi är jätteladdade, det ska bli jättekul. Vi är sent ut och vi har längtat, sa Martin Filander till Hockeybladet inför matchen.

Mora hetast i inledningen

Det var Mora som till stora delar förde spelet och hade de flesta målchanserna i den första perioden, även om Malmö inte var helt ofarliga. Malmöförsvaret, som ofta blev av med pucken på grund av slarv och felpassningar, får tacka målvakten Cristopher Nihlstorp för att Mora inte lyckades göra mål. Den 34-åriga målvakten, som endast spelade två SHL-matcher på grund av skada förra säsongen, var tillbaka i SHL med besked.

Jämnare mittenperiod

Den andra perioden var betydligt jämnare och båda lagen hade bra tryck i offensiv zon. Redan efter 26 sekunder tog gästerna ledningen genom Emil Sylvegård, som efter en backhandpassning från Fredrik Händemark, stod fri i slottet och enkelt kunde skjuta in pucken bakom Christian Engstrand i Moramålet.

Malmös mål kom tidigt in i perioden men Moras kom betydligt senare. Med 41 sekunder kvar av mittenperioden kvitterade hemmalaget genom Andrew Rowe som slog in pucken i mål efter två mot ett-läge där Rowe sökte lagkamraten Niki Petti i slottet, men pucken fastnade på Malmöspelaren Johan Olofsson som kastade sig för att täcka längst med isen och den 30-åriga forwarden kunde utan större problem slå kvitteringsmålet för hemmalaget.

Målvakterna höll kvar lagen i matchen

Den tredje perioden liknade den första spelmässigt, men var betydligt grinigare. Båda målvakterna stod för en solid insats ikväll, men Christopher Nihlstorp fick det svettigast eftersom det var Mora som ägde spelet till stora delar. Under slutsekunderna fick båda lagen varsin het målchans men pucken ville inte in för något av lagen. Förlängningen var ett faktum.

Bailey sköt segermålet för hemmalaget

I förlängningen var det målchanser åt båda hållen men det var hemmalaget som avgjorde och plockade två poäng. Avgörandet gjordes genom Matt Bailey som omarkerad placerade in pucken högt bakom Nihlstorp.

Tidigare Malmötränaren i Morabåset

Moras huvudtränare, Mats Lusth, ställdes mot sitt tidigare lag ikväll. Förutom en stor mängd matcher i Malmötröjan har Lusth även varit tränare för Redhawks under fem säsonger. 56-åringen var högst delaktig i Redhawks avancemang till SHL 2014/2015, men ikväll besegrade han sitt tidigare lag.

Matchens tre stjärnor

☆ – Matt Bailey, Mora
☆☆ – Christian Engstrand, Mora
☆☆☆ – Cristopher Nihlstorp, Malmö

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN