FILANDER: Vi är jätteladdade – det blir en kamp där uppe

Ikväll har Malmö, något sent, säsongspremiär. De startar SHL-säsongen borta mot Mora. Hockeybladet tog ett snack med Martin Filander om premiären. Dessutom får Malmö tillbaka en trio som varit skadade.
– Vi är sent ut och vi har längtat, säger Martin Filander till Hockeybladet.

Hockeybladet tog Malmös assisterande tränare Martin Filander på pulsen inför seriepremiären ikväll. Tillsammans med Växjö stod Malmö över när övriga SHL startade i lördags. Nu är det ett taggat Malmö som rest upp till Siljans norra strand i Mora för premiären.

– Vi är jätteladdade, det ska bli jättekul. Vi är sent ut och vi har längtat, säger Martin Filander till Hockeybladet.

Koll på motståndarna

Den assisterande tränaren har full koll på Mora inför premiären. Han beskriver dem som ett lag som vill skapa ett högt tempo och de vill spela en böljande hockey. Mora är inne på sitt andra år i SHL och jobbar på att försöka etablera sig.

– Vi har tittat en del på dem. De har ett bra lag, ett hungrigt lag som krigar för att etablera sig i SHL. De har en hel del nya spelare. Vi är beredda på att det blir en kamp där uppe.

Trio tillbaka

Till matchen mot Mora får Malmö tillbaka tre spelare som varit skadade. Cristopher Nihlstorp, Niklas Arell och Henrik Hetta är spelklara och med laget upp till bortamatchen. Nu återstår det endast två spelare på skadelistan för Skåneklubben.

– (Emil) Molin är skadad sedan länge och (Lars) Bryggman skadade sig i CHL, de är borta. Jag har ingen koll på när de beräknas vara tillbaka.

Hyllar kaptenen

Malmötränaren hyllar sin kapten Fredrik Händemark, utöver det är det kollektivet som räknas i SHL:s sydligaste lag. Det finns dock tre spelare som han vill varna lite för i framtiden.

– Vår kapten Händemark ser fantastiskt bra ut tycker jag. Förutom kollektivet så tror jag nya spelare som Marcus Sylvegård, Anton Öhman och (Tobias) Ekberg som får göra en hel säsong. De blir namn man kommer att känna igen framöver. Sen om någon är extra het det får visa sig, avslutar Filander.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN