LASSEN TILLBAKA: Tufft redan från start
Foto: Bildbyrån
Det var tufft redan från start i måndags då det var det dags för Matias Lassen och Malmö att avverka det första ispasset för säsongen. 
– Det var tufft men jäkligt roligt också så det är som det ska vara, berättade backen för Hockeybladet efter träningen.

Under måndagen var det dags för Malmö Redhawks att göra sin första isträning för säsongen. Backen Matias Lassen, som under säsongen 2017/2018 lämnade Mora för spel i Malmö under säsongen, men fick inget nytt kontrakt inför den senaste säsongen. Därför blev det spel i Pantern för den 23-årige backen som trots detta gjorde 13 framträdande i Malmödressen under den senaste säsongen. Till den kommande säsongen skrev Malmö återigen kontrakt med Lassen som är glad över att vara tillbaka i klubben.

– Det är jättekul att vara tillbaka. Jag trivs bra här och tycker det ska bli riktigt roligt att få vara med från början och verkligen visa upp mig, säger Lassen som har som mål att göra så bra han kan den kommande säsongen.

– Mitt mål är att jag ska göra så bra som jag kan och hjälpa laget så mycket jag kan, ta för mig där ute och ta en plats i laget.

Matias Lassen jublar efter ett mål mot Brynäs. Foto: Bildbyrån.

Hur är stämningen i laget?
– Den är jättebra. Det är många som var här förra året också och de nya verkar ha kommit in i det bra redan nu. Jag har stora förväntningar på oss.

Sorgligt med gamla klubben

Den senaste säsongen blev det 40 matcher i Panterndressen för Matias Lassen. I början av juni kom beskedet att Pantern begärde sig själva i konkurs och nu har en ny klubb bildats, men klubben för börja om i division tre.

– Det är jättesorgligt såklart. Tycker synd om alla spelare som hade kontrakt där för nästa år och alla frivilliga som brinner för klubben. Det finns många eldsjälar där så jag tycker det är synd att de är i en sån sits som de är. Jag hade en bra tid där och minns tillbaka med glädje, hoppas de kommer tillbaka någongång, avslutar Lassen.

Relaterad läsning
Olofsson: “siktar på att göra det bättre i år”

Kommentarer

Kommentarer