Första isträningen för säsongen
Foto: Bildbyrån
Under måndagen var det dags för Johan Olofssons Malmö Redhawks att göra den första isträningen för säsongen.
– Det känns som man har glömt att ta av sig skridskoskydden ungefär. Det känns sådär om jag ska vara ärlig men det kommer att komma, berättade forwarden för Hockeybladet efter träningen.

Sommaren närmar sig sakta men säkert sitt slut och detta innebär att det börjar bli dags för hockey igen. Under förmiddagen gjorde Malmö den första isträningen för säsongen och för forwarden Johan Olofsson kändes det att det var ett tag sedan han var på isen.

– Det känns! Det var riktigt jobbigt och man är inte alls van och har inte någon bra kroppskontroll direkt så det kommer ta sin tid innan man vänjer sig men det är kul att vara på isen.

Hur kul är det att vara igång med isträningen igen?

– Jo men det är kul, framförallt att träffa alla igen. Man har varit ifrån varandra ett bra tag nu så då är det kul att träffa varandra igen.

Till den kommande säsongen har Malmö behållt en stor del av laget från den senaste säsongen och om laget säger Olofsson, som varit i klubben sedan säsongen 2017/2018, att de är ett väldigt skönt gäng.

– Det är inte så många som är nya och som (Matias) Lassen till exempel är nygammal, han har vi haft förut och danskarna verkar det inte vara några problem med heller så vi är ett väldigt skönt gäng.

Musik: Bensound.com.

Inte nöjd med senaste säsongen

Under den senaste säsongen bokfördes Johan Olofsson för elva mål och åtta assister på 50 matcher men 25-åringen från värmländska Arvika är inte nöjd med sitt spel.

– Jag hade nog velat tagit steg i bättre riktning, var väl inte helt nöjd med säsongen men nu har jag lite revanschlust i år istället och siktar på att göra det bättre i år, säger han och utvecklar:

– Jag tyckte jag pendlade mellan nivån för mycket. Ibland var jag jättebra och ibland var det riktigt dåligt. Jag måste hålla jämnare nivå och även komma upp till maxprestation lite oftare.

Johan Olofsson och Henrik Hetta under Malmös första isträning för säsongen. Foto: Mattias Nilsson.

För Malmö och Olofsson är målet klart. Man ska ta sig till slutspel.

– Det är svårt men vårt mål är topp sex. Sen om det är trea, fyra eller femma, sexa, tvåa eller etta spelar inte någon roll, avslutar Johan Olofsson.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer