Oskarshamn, Fans
Foto: Bildbyrån
Ikväll spelas det hela sex SHL matcher. Bland annat spelar tabelljumbon Växjö mot en av serieledarna Oskarshamn. En match där Växjö fortsätter leta efter deras första poäng, denna gång på hemmais. Om Oskarshamn vinner drar de i från i tabelltoppen.

Ikväll spelas det en SHL-match mindre än vad de brukar göra i en omgång, anledningen till detta är att Leksand mötte Brynäs redan i tisdags. Matchen vanns av dalmasarna med klara 5-1.

På Hovet i Stockholm tar Djurgården emot HV71, Färjestad tar sig an Malmö i Löfbergs Arena och Linköping besöker Luleå under torsdagen. Dessutom får vi ett Smålandsderby mellan serieledande Oskarshamn och jumbon Växjö Lakers. I de två övriga matcherna ställs Örebro mot Rögle och Skellefteå mot Frölunda. 

Kvällens “måste se match”

Kvällens match som är ett måste att se blir Smålandsderbyt Växjö mot Oskarshamn. Inför matchen leder Oskarshamn tillsammans med de andra nykomlingarna Leksand serien. Båda lagen har tio poäng. Oskarshamn blev innan säsongen tippade jumbo enligt många. Motståndarna Växjö raka motsatsen, tippad topplag. Men har presterat helt motsatt än förväntat. Man skulle kunna säga att någon vänt tabellen uppochner, Oskarshamn i toppen och Växjö i botten. 

Detta kommer att bli en mycket intressant match. Oskarshamn har ett lag vilket är strikt och följer spelsystemet mot ett – på pappret mer kreativt och namnkunnigt Växjö. Växjö med nyförvärv som Tim Erixon, den hetlevrade Marcus Sylvegård och en Kris Versteeg som har tränat hela sommaren med laget. Visst borde Växjö göra det mycket bättre än noll poäng på fyra matcher? Även Oskarshamn har värvat intressant med före detta Malmöveteranen Nichlas Hardt och den förre Växjöspelaren Pontus Netterberg har man ett intressant lag framför sig. Vem kommer att dra det längsta strået i denna matchen? Kommer ett kreativt Växjö att ta deras första seger eller kommer Oskarshamn fortsätta ånga på med deras disciplinerade spelsystem? 

Hedlunds SHL-tippning >>>
Redaktion hos Hockeybladets SHL-tippning >>>

Matcherna

SHL
19:00 Djurgårdens IF  – HV 71
19:00 Färjestad BK  – IF Malmö Redhawks
19:00 Luleå HF  – Linköping HC
19:00 Örebro HK  – Rögle BK
19:00 Skellefteå AIK  – Frölunda HC
19:00 Växjö Lakers HC  – IK Oskarshamn

SHL matcherna visas på cmore.se >>>

Kommentarer

Kommentarer