KLART: Talangbacken lämnar för seriekonkurrenten

Klubbarna i SHL förnyar sina trupper inför kommande säsong. Klubben kunde Idag bekräfta att Frölunda plockar in från SHL-konkurrenten. 

Coronaviruset satte stopp för säsongens fortsättning. Därför tvingas klubbarna sätta igång med sitt lagbygge redan nu i mars. Idag kunde klubben bekräfta att talangbacken lämnar för seriekonkurrenten och kommer att stanna i klubben i två säsonger.

Talangbacken lämnar för seriekonkurrenten

Filip Johansson gick som den 24:e spelaren totalt i NHL-draften 2018. Under den gångna säsongen representerade han Leksand där den unge backen stod för fyra poäng på 39 matcher. Idag kunde Frölunda bekräfta att Johansson ansluter till klubben inför den kommande säsongen.

– Det blir en kul utmaning. Jag behöver miljöombyte och Frölunda känns som rätt steg. Jag vill framåt och utvecklas, säger Johansson på klubbens hemsida. 

Sportchefen: ”Hållit koll på i många år”

Utifrån de mallar som klubben utgår från verkar den snabbe tvåvägsbacken anses passa in. Johansson får även extra mycket uppmärksamhet för sin skickliga förstapass. Dessutom verkar det som att Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström, som ser god potential i den unge backen, även har haft ögonen på Johansson under en längre tid.
– Filip är en talang vi har hållit koll på i många år, han var aktuell redan för hockeygymnasiet. Han har en grym personlighet, karaktär och utvecklingspotential, säger Sjöström.

Det nya kontraktet med Filip Johansson gäller till och med säsongen 2022.

Undrar du hur värvningsstoppet egentligen fungerar? Läs artikeln här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN